Damir Krajac / Hanza Media
Peti memorijal Ivana Ivančića

Rene Bitorajac okušao se u bacanju kugle: 'Danas sam oborio svoj osobni rekord'

Peti memorijal Ivana Ivančića, atletsko natjecanje u bacanju kugle, u ponedjeljak je osvojio aktualni svjetski prvak Tom Walsh, a u tom su se sportu okušali i naši poznati među kojima se svojim podvigom pohvalio i Rene Bitorajac. Bio je to zanimljiv uvod u poznati međunarodni atletski miting poznat kao Hanžekovićev memorijal, koji se u utorak u Zagrebu održava već 69. put.

Kiša nije omela bacače kugle da na memorijalu Ivana Ivančića daju najbolje od sebe - pokraj zagrebačkih fontana pobjedu je u utorak odnio 27-godišnji sportaš s Novog Zelanda, Tom Walsh, dok je naš Filip Mihaljević završio na 12. mjestu.

U bacanju kugle se osim vrsnih profesionalaca okušali i brojni poznati koji su došli kao podrška humanitarnoj udruzi „Korablja Arka” te izveli počasno bacanje. Među njima su bili Rene Bitorajac, Dino Petrić, Davor Grgić, Martina Boščić, a pobjednici su bili Klaudija Bubalo i Tomislav Lubenjak.

Zagreb Meeting - 5. Memorijal Ivana ivancica - bacanje kugle / Fontane / Zagreb 02.09.2019. / foto: Maja Jurovic / Klaudija Bubalo i Ana Hanzekovic i Tomislav Lubenjak
Maja Jurović
Klaudija Bubalo, Ana Hanžeković (članica Uprave Hanza Medije) i Tomislav Lubenjak

"Prije tjedan dana sam prvi put u životu bacio kuglu. Kolega Ivan Brkljačić mi je u manje od sat vremena pokazao kako se to radi i to je bilo to što se tiče treninga", rekao nam je fitness trener Tomislav Lubenjak koji je bez imalo problema pomeo konkurenciju.

Zagreb Meeting - 5. Memorijal Ivana ivancica - bacanje kugle / Fontane / Zagreb 02.09.2019. / foto: Maja Jurovic / Rene Bitorajac i Igor Mesin
Maja Jurović
Rene Bitorajac i Igor Mešin

I glumac i voditelj Rene Bitorajac može se pohvaliti sudjelovanjem. "Danas sam oborio svoj osobni rekord, strahovitih 7,99 m. Pa kaj si ti lud!? Uz egzibicijski, ovo natjecanje imalo je i svoj humanitarni karakter za Arku Korablja. Moj prvi Hanžekovićev memorijal je iza mene. Sljedeće godine skok u niz", napisao je Bitorajac na svom Instagramu. Usporedbe radi, rekord Toma Walsha iznosi 22,67 metara.

U utorak počinje središnji sportski spektakl, IAAF World Challeng Miting Zagreb 2019. – 69. Hanžekovićev memorijal. Na SRC Mladost očekuje se krema svjetske atletike: Joe Kovacs, svjetski prvak u bacanju kugle iz 2015. godine, aktualni svjetski i olimpijski doprvak, Phyllis Francis, svjetska prvakinja na 400 metara i zlatna u američkoj štafeti 4×400 metara na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru i svjetskom prvenstvu u Londonu, Justin Gatlin, aktualni svjetski prvak na 100 metara, kao i naše Sara Kolak, aktualna olimpijska pobjednica u bacanju koplja i Sandra Perković, olimpijska, svjetska i europska prvakinja u bacanju diska.

Zagreb, 020919. 
Ulica hrvatske bratske zajednice, kod fontana.
5. memorijal Ivan Ivancic - natjecanje u bacanju kugle ususret 69. Hanzekovicevom memorijalu. 
Na fotografiji: revijalno bacanje kugle u kojem su se okusali poznati hrvatski glumci te sportasi i sportasice, Rene Bitorajac.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / Hanza Media

Linker
19. travanj 2024 00:54