Tomislav Krišto / Hanza media
bez dlake na jeziku

Ripper progovorio o kaznama organizatorima koncerata i objasnio licemjerje: 'Netko nije nečiji'

Pri gostovanju u radijskoj emisiji poznati glazbenik odlučio je komentirati kazne koji su organizatori koncerta dobili unatoč tome što su provodili sve propisane epidemiološke mjere. Naglašava da je situacija zbog koronavirusa van svakog zdravog razuma.

Dubravko Ivaniš Ripper, frontmen benda Pips Chips & Videoclips, u Gold Morningu GOLD FM-a progovorio je o kažnjavanju organizatora koncerata u otvorenoj garaži Muzeja suvremene umjetnosti i poručio: 'Kad se mora živjeti s bolešću, tada licemjerje izlaze na vidjelo'.

U nenatkrivenoj garaži MSU-a, podsjetimo, u posljednja dva tjedna održana su tri koncerta, a organizatori su kažnjeni zbog nepoštivanja preporuke o fizičkoj distanci. Jedan od spomenutih koncerata održala je i grupa Pips Chips & Videoclips.

''Prilično je jasno, tu se baš nitko ne brine o bolesti, epidemiji i zaštiti građana. Jednostavno, netko je nekome stao na žulj, ne znam kako i zašto, uglavnom netko nije nečiji. Prvo što te pitaju u ovom društvu je - čiji si ti. Kada nisi ničiji, onda je to tako', rekao je pjevač Dubravko Ivaniš Ripper. Ističe da je posljednjih mjesec dana u Hrvatskoj održano više od tri tisuće skupova na kojima je bilo više tisuća ljudi.

"Od tih tri tisuće skupova, bile su četiri prijave za nepoštivanje epidemioloških mjera, a dvije od četiri su za događanja u MSU-u."


Zagreb, 190518. 
Trgu Francuske Republike.
Koncert grupe  Pips, Chips and Videoclips na festivalu Zagreb Beer Fest. 
Na fotografiji: Dubravko Ivanis, Ripper.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Ranko Suvar / Hanza media
Ripper je komentirao situaciju i nije birao riječi...

Na koncertu su se popisivala imena posjetitelja, mjerila temperatura, dezinficirale su se ruke, dijelile maske, a inspektori su kazne izrekli zbog nepoštivanja fizičke distance.

"Danas mi je jedna ozbiljna žena rekla da su ljudi poštovali razmak. Iz mraka nisam vidio, ali ona kaže da jesu. Riječ je o tome da u prva tri reda nije poštovan razmak. Ne postoji zakonska osnova na temelju koje dolazi nekakav redar, zaštitar, policajac na konju, topovska jedinica i razdvaja prva tri reda na jedan i pol metar", poručuje frontmen benda Pips Chips & Videoclips i nastavlja:

"Kada se mora živjeti s jednom ogromnom bolešću, tada kapilarno dolazi kompletno licemjerje i nefunkcioniranje društva na vidjelo. I samo da bude jasno, nisam antivakser i da imam cjepivo sutra bih cijepio i sebe i svoju obitelj", poručio je za kraj Ripper.

Čitajte i:

Najveći ponos Rippera i Yaye: Lucija već tulumari s mamom i tatom

Bend Pips, Chips & Videoclips obilježava dugih 25 godina postojanja novom pjesmom

Pipschips & Videoclips predstavili novi singl 'Jacques Cousteau'

Linker
20. travanj 2024 10:09