Mihaela Miškić
ZARUKE NA TORNJU LJUBAVI

Romantične zaruke na tornju ljubavi: Mariju i Mariji uskoro će zvoniti svadbena zvona

Gimnastičar Marijo Možnik zaprosio je djevojku Mariju Smjerog na tornju ljubavi na Silbi uz malu pomoć - iz zraka.

Premda su u vezi pet godina te jedno drugo čitaju kao otvorenu knjigu, zagrebački gimnastičar Marijo Možnik (30) ipak je uspio od svoje djevojke Marije Smjerog (26), više medicinske sestre u bolnici Rebro, sakriti da je namjerava zaprositi. I to na doista originalan način. Prije ljetovanja na otoku Silbi, u koji su oboje zaljubljeni, europski prvak na preči u strogoj je tajnosti kupio prsten od bijelog zlata s dijamantom, skrio ga na dno putne torbe te s prijateljem koji ima dron dogovorio da dođe na Silbu - i čekao pogodan trenutak. Predložio je Mariji da se prije večere s prijateljima popnu na Toretu, toranj ljubavi uz koji je vezana legenda o pomorskom kapetanu, kako bi uživali u zalasku sunca i pogledu na otoke i pučinu.

Dan prije zaruka Marijo je održao generalnu probu s dronom, ali bez Marije

Odjednom se iznad njih pojavila bespilotna letjelica, za koju je bila pričvršćena kutijica. Marijo ju je dohvatio, izvadio prsten, kleknuo pred Mariju i zaprosio je - što je dron sve i snimio. Ona nije mogla doći k sebi od silnog iznenađenja, i ne sjeća se kako je zavojitim stubama sišla s kule u čijem su ih podnožju prijatelji i mještani dočekali s glazbom i šampanjcem te zasuli cvjetnim latica.

Mihaela Miškić
Dok su bili na vrhu Torete doletio je dron i Mariju u ruke spustio kutijicu s prstenom, koja je špagom bila pričvršćena za letjelicu

Mihaela Miškić
Zatim je zagrebački sportaš kleknuo pred svoju djevojku i zaprosio je

Mihaela Miškić
Na Marijinoj ruci zasjao je prsten od bijelog zlata s dijamantom, koji je Marijo u tajnosti donio na Silbu

Mihaela Miškić
Kad su zaručnici silazili s kule, prijatelji i mještani Silbe iskočili su iz zasjede i dočekali ih s pjesmom i čestitkama

Vjenčanje će, obećaje Marijo koji je pred doktoratom na Kineziološkom fakultetu, iduće godine isplanirati zajedno sa svojom zaručnicom, koja se jesenas upisala na diplomski studij sestrinstva na Medicinskom fakultetu.

Mihaela Miškić

Linker
24. travanj 2024 11:57