Getty Images
Majčinim stopama

S velikim razlogom: Princ William objavio fotografiju s majkom snimljenu prije 23 godine

36-godišnji princ i službeno je postao kraljevski zaštitnik britanskog centra za beskućnike The Passage koji je prvi put posjetio s preminulom majkom Dianom.

Princ William s velikom radošću nastavlja sjećanje na preminulu majku princezu Dianu vrijednim humanitarnim radom. Centar je prvi put obišao 1993. godine upravo uz svoju pokojnu majku. Njegovo ime i danas se nalazi u knjizi gostiju, a William se potpisao točno ispod majke.

Ti posjeti u djetinjstvu, rekao je William tijekom posjeta centru u svibnju 2016., uvelike su utjecali na njega i njegovog brata, princa Harryja.

'Posjete ovom mjestu ostavile su dubok i trajan dojam na mene. Svjestan sam koliko je važno osigurati da se svi u našem društvu, a posebno najsiromašniji, tretiraju s poštovanjem, dostojanstvom i ljubaznošću, te da im se tako pruži mogućnosti da ispune svoj potencijal u životu', podijelio je William koji je ovoga puta radio u kuhinji. Strpljivo je pripremao hranu, a potom je podijelio štićenicima.

LONDON, ENGLAND -  FEBRUARY 13: Prince William, Duke of Cambridge visits the Passage, which is the UK's largest resource centre for homeless and insecurely housed people on February 13, 2019, in London, England. (Photo by Ian Vogler - WPA Pool / Getty Images)
Getty Images

Centar je utemeljen 1980. godine, a pomogao je više od 130.000 ljudi u potrebi.

William je borbu protiv beskućništva učinio ključnim područjem svoga javnog rada, a time nastavlja rad svoje majke koja je bila zaštitnica slične dobrotvorne organizacije pod nazivom Centrepoint.

Linker
16. travanj 2024 21:22