Damir Hoyka sa svojim slavnim učenicima: Sanjom Doležal, Deniom Ahmetaševićem i Sašom Bunetom
 Krume Ivanovski
učionica na otvorenom

Sanja Doležal na radionici iz snova: Svoju ljetnu oazu vidjela je iz potpuno drugačije perspektive

Foto radionica 'Photo Walk' Damira Hoyke u Novom Vinodolskom imala je slavne učenike. Na zabavno-edukativnom projektu Sanja Doležal, Saša Buneta i Denis Ahmetašević iz Soulfingersa naučili su poznate trikove za fotografiranje i kući ponijeli lijepe uspomene.

"Moram reći da stvarno volim fotografiju. Nekad sam se u mladosti intenzivnije bavila njome. Danas, nažalost, fotoaparati izumiru, jer osim profesionalaca, svi drugi fotografiraju mobitelom. To naravno ima svojih prednosti, jer nam je mobilel uvijek pri ruci, da nešto zabilježimo, ali i svojih mana jer rijetko tko više te fotografije izrađuje i slaže ih u albume", rekla nam je Sanja Doležal koja je oduševljena iskustvom na radionici.

"Bilo je vrlo zabavno biti kod Damira na radionici gdje se našla odlična ekipa. Njegova sam dugogodišnja prijateljica i rado pratim njegov rad. Ovo je jedna zgodna ideja za nas amatere, da nam jedan profesionalac sa svojim stučnim okom otkrije nekoliko "sitnih trikova" koji zaista doprinose da ta fotografija izgleda puno ljepše. Od kompozicije, položaja subjekata na fotografiji i sličnih stvari", kaže Sanja te dodaje da je ljepoti fotografije pridonosilo to što je riječ o fotogeničnom gradu.

Krume Ivanovski
Damir Hoyka sa svojim slavnim učenicima: Sanjom Doležal, Deniom Ahmetaševićem i Sašom Bunetom

"Novi Vinodolski je moja dugogodišnja ljetna oaza, obzirom da moj tata ima tamo kuću preko 40 godina. Grad ima prelijepu prirodu i bistro more, pa je neiscrpan izvor kadrova. Ono što mi se najviše sviđa u onome što smo naučili je da gledamo svijet oko sebe fotografskim okom. Morali smo primijetiti neke detalje pored koji bi do sada sigurno samo prošli. Fotografi stvarno imaju taj Božji dar...", kaže Sanja koja je u životu pronašla idealni balans za ljeto. Osvježenje nađe kako na kopnu tako i na moru, jer živi između Mrežnice i dragog joj Novog Vinodolskog.

Krume Ivanovski
Hvatanje najboljeg kadra u Novom Vinodolskom

Ljeti njezin angažman na Novoj TV miruje, a na jesen kaže nastavlja u poznatom ritmu kuhanja i uveseljavanja domaćica s jednostavnim receptima. Na radionici dodaje nisu učili ništa o trikovima za ljepše selfieje...

"Inače kao generacija nismo pobornici selfieja. Skoro nikad ih ne radim, a ne objavljujem ih često ni na svojim društvenim mrežama.", zaključuje poznata pjevačica.

Krume Ivanovski
S polaznicima radionice: Nenad i Gordana Baltić, Nikolina Mataija i Ana Waldheim te Sanja Doležal, Saša Buneta, Damir Hoyka i Denis Ahmetašević

Lana Polić
Denis Ahmetašević

Linker
15. travanj 2024 13:04