Tomislav Krišto / Hanza Media
JEDVA ČEKA BLAGDANE

Sanja Doležal: Zbog kćeri sam sretna i nesretna istovremeno

Pjevačica, voditeljica Sanja Doležal poznato je, ne hvali se javno uspjehom svoje djece, no kao majka ponosna je na izbor svoje kćeri Lee i sina Luke koji hrabro slijede svoje snove. Lea obožava glazbu i od ove godine studira jazz u Londonu, dok joj sin Luka više voli brojke i zato studira matematiku. Sanja im daje potporu sa sigurne udaljenosti, a jedva čeka blagdane kako bi svi bili na okupu.

Sanja Doležal (55) uspješno vodi svoju svestranu karijeru. Sve je krenulo još kada je kao dijete snimila reklame, u mladosti je pisala u tjedniku za mlade Polet, a svoju pjevačku karijeru započela je u pop-rock grupi 'Prva ljubav' 1981. godine. Ipak, najveću popularnost stekla je kao pjevačica sastava 'Novi fosili'. S grupom je postigla velike uspjehe, snimila albume koji su prodani u stotine tisuća primjeraka i nastupala na rasprodanim koncertima. Na Euroviziji 1987. godine, 'Novi fosili' nastupili su s pjesmom 'Ja sam za ples' i osvojili visoko 4. mjesto. Kao TV voditeljica rasla je iz godine u godinu. Najprije na RTL televiziji kao voditeljica talk showova, zatim u ranojutarnjoj i najgledanijoj HRT-ovoj emisiji 'Dobro jutro, Hrvatska' da bi danas gledatelje INMagazina uveseljavala svojim receptima koje priprema svojoj obitelji dugih 35 godina.

'Nisam Masterchef i ne glumim da to jesam. Kuham ono što dugi niz godina pripremam svojoj obitelji. Mnoge gospođe mi se javljaju i kažu da su isprobale recept. Uglavnom je riječ o pozitivnim dojmovima,' rekla nam je Sanja koja već zna da će kao gurman pretjerati u pripremama jela za Božić i ne misli na liniju.

John Pavlish
Sanja Doležal
John Pavlish
Nevena Rendeli Vejzović i Sanja Doležal na otvorenju Prggin rasvjete

'Ma tko čuva liniju u dane blagdana?! Trpeza je puna i prepuna. Božić kao najveći katolički blagdan u mojoj obitelji je najradosniji i najveseliji. Svake godine moja obitelj mi kaže da sam previše napravila, a ja samo šutim i klimam glavom, međutim kako se druženje blagdansko druženje ipak protegne do kasne večere, onda se sve stigne pojesti', smije se Sanja koja jedva čeka blagdane jer će joj obitelj ponovno biti na okupu. Njezina kći Lea (20) trenutačno studira u Londonu, dok Sanjin stariji sin Luka (24) studira na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu.

'Kći mi je u Londonu gdje studira jazz, a sin u Zagrebu studira matematiku. Za Božić ćemo napokon svi biti zajedno. Ona je sa životom u Londonu presretna, zadovoljna i vrlo uzbuđena, no naravno da joj nedostajemo...', kaže nam Sanja kojoj se i samoj miješaju osjećaji ponosa i tuge.

Zagreb, 160316.
Zagrebacki velesajam, Avenija Dubrovnik.
Modna manifestacija Bipa Fashion.hr, revija Roberta Severa.
Na fotografiji: Sanja Dolezal.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Ranko Suvar / CROPIX

'Sretna sam i nesretna istovremeno. Nesretna sam zato što je daleko od mene, ali sretna sam što je ostvarila svoj san i upisala je ono što želi', govori nam Sanja koja se početkom godine preselila u nekadašnju vikendicu koju danas zove svojim domom - na Mrežnici u Donjem Zvečaju kod Karlovca, a i nedavno je potpuno neočekivano pronašla ljubav s Antom Stojakovićem, šest godina nakon gubitka supruga Nenada Šarića.

Linker
28. ožujak 2024 22:36