Promo
u novom spotu tulumari

Saša Lozar: 'Sve manje ružim po gradu jer se sve duže oporavljam'

I dok nam radijski voditelj i glazbenik Saša Lozar (38) otkriva da privatno 'sve manje ruži po gradu jer se sve duže oporavlja', u novom spotu, valja priznati, u dobroj je formi i tulumari na najjače. Za novu pjesmu 'Budi' koja je upravo puštena u javnost uvjeren je da će postati ljetna himna, a najviše će se u njoj, kaže, pronaći 'zaljubljeni frajeri kojima fali riječi kad pristupaju ženi iz snova'. Ispričao nam je Saša i što o njegovim pjesmama misli njegova kći Eva te kakvo mu je pitanje i ovaj put postavila čim je pogledala spot...

'Volim dobro društvo i opuštenost kad prilike to dopuštaju! Manje mi je bitno je li to tulum, večera, piće, film... svejedno, bitno da ima 'ića i pića'. Ipak, privatno sve manje i manje ružim po gradu, a sve više smo po kaučevima jer sam skužio da mi je faza oporavka sve duža i duža. Ali to me ne brine jer mislim da svatko treba raditi ono što mu dolazi kao prirodno i što mu je ugodno. A za mene su tu i koncerti koje mogu ubrojiti u izlaske, iako poluradne', otkrio nam je Saša Lozar koji nas je na tu naveo zbog teme njegove nove pjesme i spota.

Processed with VSCO with c7 preset
Promo

Uvjeren je da ima asa u rukavu baš pred ljeto. ''Budi' ima veliki potencijal postati ljetna himna, teško je odoljeti njenom ritmu, poziva na provod, ples i druženje. Ima taj nekakav retro evergreen korijen, ali u modernoj produkciji. Pronaći će se u njoj zaljubljeni frajeri kojima nedostaje riječi kad pristupaju ženi iz snova, a s druge strane to je pjesma koju svaka žena želi čuti od svog muškarca', govori Lozar. Spot se, kaže, snimao od početka godine i brusio se svaki detalj. 'Autor glazbe i teksta Predrag Martinjak-Peggy i ja volimo se družiti u studiju jer uvijek iz toga proizađe neka nova ideja. U stvaranje su bili uključeni i talentirani Ivan Svetopetrić zadužen za bas groove, moj bubnjar Mario Klarić i virtuoz na saksofonu Igor Geržina'.

Na upit u kakvoj je formi budući da u novom uratku neumorno pleše, odgovara: 'Pa plesao sam kao manijak četiri sata... puno mi je pomogla Petra Morina koja je svojom pojavom i pokretom stvarno oplemenila kadrove. Malo su se stisnuli snimatelji kad sam u jednom trenu skočio na stol, ali nisu uspjeli sve to uhvatiti jer su od moja dva metra u kadru ostale samo noge. Inače privatno nisam najaktivniji na svijetu, ali vježbam tri puta tjedno s trenerom i trudim se paziti na prehranu. Definitivno se bolje osjećam kad sam aktivniji'.

Processed with VSCO with c9 preset
Promo

Njegova 11-godišnja kći Eva, kaže, voli slušati njegove pjesme. 'Ona uvijek iskreno odreagira na ritam i vibru pjesme, tako da mi je odmah sve jasno. Stalno pušta ovu pjesmu i onda smišlja neke svoje koreografije u glavi. Nismo još uz nekoj prejakoj pubertetskoj fazi, ali ona je stvarno fantastična kći i prvenstveno moja prijateljica. Međusobno se jako poštujemo, zasad još nema onih nekih tinejdžerskih izljeva i ispad...', kaže glazbenik i dodaje kroz smijeh: 'Njezino prvo pitanje kod svakog spota je ' A zašto mamica nije u spotu?'. I tako već godinama'.

Upitali smo slavuja iz Laduča pokraj Zaprešića i gdje se bolje snalazi, pred TV kamerama ili u eteru. 'Moj posao mi više ne stvara neke strahove i neugode. Mislim da se jednako dobro snalazim u svim formatima koji uključuju mikrofon. Na Anteni smo Ana Junger i ja već uhodani i to ide glatko. A pjevanje i glazba su moja ljubav od početka. To mi je stvarno bio životni san, još otkako sam nastupao pred susjedima u svom dvorištu u Laduču kad sam imao svega pet godina, pa do današnjih koncerata i nastupa na TV-u', govori.

Processed with VSCO with c9 preset
Promo

Trenutno je kod Saše Lozara uz radijske šihte sve usmjereno na promociju nove pjesme, ali i uvježbavanje s bendom za svirke uživo. Prvi u nizu koncerata je 'Super picnic' 18. svibnja u dvorištu Likovne akademije. Zadovoljstvo mi je svirati sa svojom ekipom koju čine Filip Gjud, Marko Turkalj, Mario Klarić, Nino Krznar, Dino Ivelja, Tvrtko Hrelec i Ines Nožica. Planiramo još jedno veliko iznenađenje za jesen koja se tiče pjesme 'Budi', ali i albuma, zato budite uz društvene mreže', poručuje omiljeni domaći glazbenik.

Linker
25. travanj 2024 03:38