RTL promo
namirnice iz vrta

Savršeni ljetni doručak Željke Klemenčić: Sve je slađe jer uz sebe ima neodoljivog pomagača

Niz godina bavila se Željka Klemenić hranom na razne načine: u magazinskim editorijalima, videoprilozima, kuharicama i kulinarskim radionicama, a otkako je postala mama najviše se posvetila prehrani svog trogodišnjeg sina. Kako žive u prirodi nadomak grada, njihov jutarnji ritual je čista uživancija jer urednica portala i magazina "Mrvica" po većinu namirnica ide u vrt, a ne u trgovinu.

"Ova rikula već je druga ljetna runda iz istog sjemena. Dite i ja posijali smo je u sanduk, onda šišali i jeli dok nije otišla u cvat. Onda sam tu istu zemlju s procvalom rikulom pomiješala s drugom zemljom kad smo sadili paradajze, u veći sanduk - sad imamo paradajze s tepihom od rikule", napisala je Željka Klemenčić gastro urednica i članica žirija TV showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj'.

Sinčića Peru (3) uspjela je nagovoriti da uživa u varivu od kelja i ostalim zdravim zalogajima, a sve spoznaje i recepte vrijedno je sakupljala u kuharicu za mlade roditelje.

Zagreb 05112019
ZELJKA KLEMENCIC I SIN PERO kuhinja
Foto Mario Kucera
Mario Kučera
Pero joj pomaže i u vrtu, ali i u kuhinji.

U njihovoj obitelji cijeni se dobra hrana i ljubi priroda. Željka je nakon što je postala majka dvije godine provela sa sinom Perom kod kuće, a to je kaže i privilegija i teži put.

"To je bila moja želja i čvrsta odluka, odabir prioriteta. I jako sam sretna što smo imali to vrijeme, to je nenadoknadivo", rekla nam je jednom prilikom u intervjuu.

Željka je svoje znanje o zdravoj prehrani drugim roditeljima prenosila putem radionica pod imenom "Sretno dijete koje jede sve", a formirala je i malu kuharicu koja treba izaći.

maja danica pečanić
Željka je život u gradu zamijenila onim u prirodi i nije se za to nikad pokajala...

Maja Danica Pečanić
Željka uživa u radu u vrtu...

"Pokazalo se da je tako nešto potrebno mnogim mamama – onima koje žele zdrave navike razvijati od samog početka, ili mamama nejedača i izbirljivaca, ili onima kojima jednostavno nedostaje ideja oko raznolike dječje prehrane. Ja smatram da dobra prehrana djeteta treba biti vrlo visoko na listi roditeljskih prioriteta, jer ako nije tako, nećeš ustrajati. Puno je lakše i jeftinije dati djetetu neku kupovnu grickalicu ili nešto iz pekare. Roditelji bi trebali znati da je broj djece s prekomjernom tjelesnom težinom u Hrvatskoj sada već alarmantan (oko 35%!), da to ima veze s onim što djeca jedu, kao i sa sjedenjem pred ekranima od jasličke dobi.

Odgajati djecu drugačije traži vremena i truda, traži da ne budete na poslu 12 sati dnevno, a djeca prepuštena televiziji i pekari.

Odnos roditelja prema prehrani djeteta uvijek je dobar lakmus cijelog roditeljskog svjetonazora – ta mi je tema vrlo interesantna.", zaključila je Željka.

Čitajte i:

Željka Klemenčić o izazovima majčinstva i zdravim zalogajima: 'Imala sam lažni osjećaj da nemamo apsolutno nikakvih problema'

Željka Klemenčić o velikoj životnoj promjeni: 'Produljeno ostajanje s djetetom je ujedno i privilegija i teži put'

Željka Klemenčić: 'Roditelji rade ogromne pogreške u prehrani svoje djece'

Linker
16. travanj 2024 12:54