Vedran Peteh
RODITELJSKI DOPUST

Šest mjeseci nakon porođaja domaća glumica se vraća na posao: 'Sina ostavljam u dobrim rukama'

Nakon šest mjeseci zagrebačka glumica MIA ANOČIĆ VALENTIĆ vraća se na pozornicu, a brigu o sinčiću Marliju preuzet će njezin partner Aleksandar Pupić, koji odlazi na roditeljski dopust

Zadnjih šest mjeseci, otkad se rodio, svaku minutu posvetila sam sinu Marliju. Odrekla sam se svega što me veselilo: izlazaka, putovanja, planinarenja po Velebitu, vožnje kajakom u Gorskom kotaru, pa čak i kozmetičkih tretmana, jer sam osjećala da tako treba i da je to faza u kojoj Marli mora biti u središtu mog života. No sada je vrijeme za povratak na posao i veselim se tome, iako znam da će mi prvi rastanci teško pasti. Ali sretna sam jer znam da ga ostavljam u sigurnim rukama njegovog tate, koji će koristiti drugih šest mjeseci roditeljskog dopusta - kaže glumica Mia Anočić Valentić (28), koja se prije nekoliko dana vratila u Satirično kazalište Kerempuh pa hvata svaki slobodni trenutak za ponavljanje teksta predstava “Jedan sluga, dva gospodara”, “Hamlet u selu Mrduša Donja” i “5žena.com”, u kojima će uskoro ponovno zaigrati.

zagreb 11.02.2019
glumica Mia Anocic Basic suprug Aleksandar Pupic i sin Marli Pupic
foto vedran peteh
Vedran Peteh

Brigu o Marliju preuzet će njezin životni partner - maser, fizioterapeut i kiropraktičar Aleksandar Pupić. Glumica samo u šali kaže da ne zna što ga čeka jer Marli je dobra beba: spava cijelu noć, a kad se ujutro probudi, ona ga presvuče i nahrani pa on opet nastavi spavati. Zabrinuta je jedino zbog toga kako će se naviknuti na bočicu i kašice.

- Toliko je dobar da su moje prijateljice ljubomorne. Nemam podočnjake od neispavanosti i nisam slomljena, kako to žene znaju biti. Upravo suprotno, puna sam energije i poleta. Najveći su mi problem bolna leđa jer sam razmazila Marlija pa mi je često na rukama, a tu suprug pomogne masažom - kaže Mia Anočić.

zagreb 11.02.2019
glumica Mia Anocic Basic suprug Aleksandar Pupic i sin Marli Pupic
foto vedran peteh
Vedran Peteh

- Sina smo nazvali Marli jer nam se svidjelo to neobično ime, a to što podsjeća na legendu, Boba Marleyja, kojeg oboje volimo slušati, samo je plus - objašnjava mlada mama. - Najljepša su mi naša jutra i večeri u krevetu. Marli je velika maza, voli se smijati i povlačiti mamu za nos. Uz njega stalno gugućem i tepam pa ću se sada morati privikavati da u “vanjskom svijetu” govorim normalno. Svi kažu da više nalikuje na tatu, ali da ima moje uši i osmijeh.

zagreb 11.02.2019
glumica Mia Anocic Basic suprug Aleksandar Pupic i sin Marli Pupic
foto vedran peteh
Vedran Peteh

Mia Anočić Valentić svog je partnera Aleksandra Pupića upoznala kao desetogodišnjakinja u rodnom Osijeku, gdje su oboje trenirali tae kwon do. Godinama se nisu vidjeli, a onda su se slučajno sreli na Silvestrovo 2017. kod zajedničkih prijatelja.

- Ta proslava Nove godine bila je fatalna i otad smo skupa, a najljepši dar sam od njega dobila na prošli Uskrs. Bilo je to za mene veliko iznenađenje. Organizirali smo upoznavanje rodbine u Osijeku. Okupilo nas se dvadesetak. Aleksandrov djed Mirko držao je govor i u jednom trenutku je rekao: “Mi smo zavoljeli vašu Miju kao svoju i došli smo je zaprositi”. Bila sam u šoku, Nisam znala šali li se ili misli ozbiljno. No kad je Aleksandar kleknuo, izvadio prsten svoje pokojne mame i pitao: “Hoćeš li me uzeti za muža?” bila sam izvan sebe od sreće - kaže Mia i dodaje da je vjenčanje u planu, ali još nisu odredili datum jer su zasad zaokupljeni Marlijem.

Maleni je velika radost i njezinim roditeljima, redatelju Saši Anočiću i instruktorici pilatesa Snježani Valentić. Kako Mijina majka živi u Osijeku, trenutačno joj najviše pomaže sestra Tina (19), koja je u Zagrebu završila srednju školu za modu i dizajn. - Mislim da je došlo vrijeme da napokon poslušam mamin savjet i prihvatim se vježbanja. Nakon porođaja ostalo mi je desetak kilograma viška, no nisam htjela ići na dijetu jer dojim. Za početak ću izbaciti slatko, reducirati druge ugljikohidrate i krenuti u teretanu. A uz Aleksandrovu pasku i mamine savjete vjerujem da će se kilogrami brzo otopiti - kaže Mia Anočić Valentić.

Linker
18. travanj 2024 05:16