posljedice raka

Sestra je bila uz njega do posljednjeg dana: Peter Fonda preminuo u svom domu

Američki glumac najpoznatiji po ulozi u filmu 'Goli u sedlu' preminuo je u svom domu u Los Angelesu, javila je glasnogovornica njegove obitelji.

Poznati glumac Peter Fonda umro je od raka pluća u petak ujutro u svojoj kući u krugu svoje obitelji. "S dubokom tugom javljamo da nas je napustio Peter Fonda. Ovo je jedan od najtužnijih trenutaka u našim životima i ne možemo izraziti koliku tugu osjećamo u srcima", objavila je glasnogovornica obitelji. Peter je imao 79. godina.

Ostao je upamćen po filmu koji je definirao njegovu karijeru, "Goli u sedlu" iz 1969. godine s Jackom Nicholsonom, iako je u svojoj glumačkoj karijeri snimio više od 50 filmova. Za film "Uleejevo zlato" 1997. godine dobio je Zlatni globus za najboljeg glumca.

HOLLYWOOD, CA - JUNE 05:  Actor Peter Fonda (L) and honoree Jane Fonda attend the 2014 AFI Life Achievement Award: A Tribute to Jane Fonda After Party at the Dolby Theatre on June 5, 2014 in Hollywood, California. Tribute show airing Saturday, June 14, 2014 at 9pm ET/PT on TNT.  (Photo by Frazer Harrison/Getty Images for AFI)
Getty Images for AFI

Peter potječe iz slavne obitelji - njegov otac je Henry Fonda, a sestra poznata glumica i aktivistica Jane Fonda. U priopćenju koje je obitelj poslala navedeno je kako je njegova sestra provodila zadnje dane uz njega. Imao je kćer također glumicu Bridget. Sa svojim ocem je kao i mnoge zvijezde imao problema, o čemu je progovorio u autobiografiji "Don't Tell Dad: A Memoir" i od početka karijere se trudio izaći iz sjene poznatog oca.

"Dok oplakujemo gubitak divnog čovjeka, molimo vas da slavite njegov duh i ljubav koju je gajio prema životu. U Peterovu čast, podignite čaše za slobodu", poručila je obitelj javnosti i zamolila za privatnost.

ZURICH, SWITZERLAND - OCTOBER 02:  Peter Fonda attends the 10 Years Anniversary ZFF Party during Day 8 of Zurich Film Festival 2014 on October 2, 2014 in Zurich, Switzerland.  (Photo by Andreas Rentz/Getty Images  for ZFF)

Linker
25. travanj 2024 11:16