Nikola Pokrivač i supruga Katarina
 Davor Matota
NAJVEĆA PODRŠKA

Šetnja Zagrebom: Nakon teške bolesti, nogometaš se ne odvaja od supruge

Nakon dugih 50 dana provedenih u bolnici bivši hrvatski reprezentativac Nikola Pokrivač u rujnu se napokon vratio kući pa u potpunosti uživa sa svojom obitelji, ali i u šetnjama sa suprugom Katarinom.

U kolovozu 2015. godine saznao je da boluje od zloćudnog Hodgkinova limfoma, a bolest mu se od tada dva put vratila. Najprije godinu dana kasnije, a zatim u svibnju ove godine. Prošle je godine osim kemoterapija liječenje uključivalo i autolognu transplantaciju matičnih stanica, dok mu je ovog puta bila potrebna transplantacija krvotvornih matičnih stanica od podudarnog donora.

Naposljetku mu je donor bila njegova majka Ana. Od nje je najprije primio matične stanice, ali one nisu odgovarale u dovoljnom postotku. Ipak, odgovarala je koštana srž i bivši nogometni reprezentativac odahnuo je jer je zasad sve u redu.

Nikola Pokrivač uvjeren je da će tako i ostati te ne razmišlja o povratku bolesti. U bolnici je nakon transplantacije proveo 50 dana u potpunoj izolaciji pa su njegov povratak kući početkom rujna njegova supruga Katarina i kći Nika dočekale s oduševljenjem.

S obzirom na to da je oporavak prošao u najboljem redu, bračni par se napokon može opustiti i uživati u svakom trenutku. Naš fotograf uhvatio ih je kako uživaju u šetnji zagrebačkom špicom u vrijeme Adventa, kada je po mnogima Zagreb najljepši. Upravo su je supruga i kći Nika, bila najveća motivacija da sve to izdrži – po treći put.

Spica / Zagreb 06.12.2017. / foto: Davor Matota / Nikola Pokrivac i supruga Katarina
Davor Matota
Nikola Pokrivač i supruga Katarina

Spica / Zagreb 06.12.2017. / foto: Davor Matota / Nikola Pokrivac i supruga Katarina
Davor Matota

Davor Matota

Linker
20. travanj 2024 04:27