Promo
novi udarac

Severina izgubila spor s Milanom Popovićem: Dijete će živjeti s ocem!

Sutkinja Tea Golub donijela je četvrtak ujutro privremenu mjeru i odlučila u presudi da dijete živi s ocem, srbijanskim tajkunom Milanom Popovićem. Za Severinu to znači veliki poraz u pravnoj bitki oko skrbi za sina s ocem njihova zajedničkog djeteta.

U jeku turneje "'The Magic Tour", Severina je doživjela najteži životni udarac. Kako piše Jutarnji list, prema privremenoj mjeri suda, Milan Popović samostalno će brinuti o zdravlju i obrazovanju djeteta.

Pritom sutkinja u odluci nije navela na kojoj će adresi dječak živjeti. Poznato je da je naime da je Milan Popović za sedmogodišnjeg dječaka već dvaput izvadio putnu ispravu Republike Srbije, a Severina tvrdi da je on to napravio bez njezine suglasnosti i već je angažirala odvjetnika u Srbiji da ispita tko je i pod kojim okolnostima njezinu sinu, koji je državljanin Hrvatske, izdao putnu ispravu Republike Srbije.

Severinin zastupnik, odvjetnik Mate Matić, podnio je u utorak kaznenu prijavu protiv Milana Popovića zbog povrede djetetovih prava. Što se dogodilo, Severina je sredinom listopada javnost upoznala na press konferenciji na kojoj je trebala promovirati turneju, no slomila se jer ju je duboko potresao incident koji se dogodio u Osnovnoj školi Matija Gubec koju dječak pohađa.

"U školi u koju ide moje dijete dva sata su ga zadržavali i nisu puštali jer ja osobno nisam mogla doći po njega nakon nastave. Učiteljice su ga zaključale i doživo je traumu. S obzirom na to da nitko osim mene ne može odvesti dijete iz škole, meni se kao majci onemogućuje da radim svoj posao, a jedina sam majka koja ne može biti bolesna," kazala je između ostalog Severina ukazujući na činjenicu da otac nije dozvolio da dijete iz škole preuzme druga osoba. Preporuka liječnika nakon toga bila je da ne ide u školu, no Milan Popović vodio ga je u školu i mimo pristanka majke.

Ova privremena mjera praktički znači da bi Severina Kojić danas trebala sina predati ocu koji ga po odluci suda može odvesti u Srbiju ili na neku drugu adresu i dalje brinuti o njemu. Njezini zastupnici ovu će odluku pokušati osporiti s obzirom na činjenicu da su protiv Milana Popovića podnijeli kaznenu prijavu zbog povrede djetetovih prava.

"Ne znam što bih vam rekla. Nisam ovo očekivala zbog toga jer je napravljen presedan u postupanju", rekla je gušeći se u suzama Severina Kojić za Jutarnji list.

Zagreb, 090318.
Opcinski kazneni sud.
Nastavak sudskih tuzbi Severine i njenog bivseg muza Milana Popovica.
Na fotografiji: Severina na putu prema sudu.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
CROPIX

Presuda se donosi na temelju izvješća Centra za socijalnu skrb pod čijom je nadležnošću slučaj, u ovom slučaju podružnica Maksimir. Glavnu ulogu u donošenju takvog izvješća pak ima vještačenje nad djetetom. Dijete će vjerojatno morati živjeti na prijavljenoj adresi Milana Popovićča, ali ova odluka strogo određuje način i dinamiku viđanja s majkom. Ako to ne bi dopustio, Milan Popović počinio bi kazneno djelo.

Podsjetimo, sredinom listopada povrijeđena Severina je u prozvala pravne institucije, kao i vodstvo škole koju pohađa njezin sin. Potom je sve detaljno objasnila u otvorenom pismu javnosti.

Linker
14. travanj 2024 22:05