Promo
Bitka se nastavlja

Severina nakon presude uložila žalbu: 'Dijete se nije ni pitalo gdje želi živjeti, što je protivno svim pravima djeteta'

Nakon što joj je presudom na Općinskom sudu u Zagrebu oduzeto skrbništvo nad sinom Aleksandrom, Severina je uložila žalbu u kojoj se najjači argument spominje taj da sud dijete nije ni pitao kod kojeg roditelja želi živjeti, što je protiv Konvencije UN-a o pravima djeteta.

Severina Kojić, zajedno sa svojim odvjetničkim timom Višnjom Drenški-Lasan, Matom Matić i Jasminkom Biloš, podnjela je žalbu na presudu sutkinje zagrebačkog Općinskog suda Tee Golub koja je nedavno presudila u korist Severininog bivšeg supruga, srbijanskog poduzetnika Milana Popovića, oduzevši joj tako skrb nad njihovim sedamipolgodišnjim sinom Aleksandrom.

Kako doznaje Jutarnji, odvjetnici su potvrdili da su predali žalbu. Odvjetnički tim već je prije podnio zahtjev za privremenu mjeru da otac ne smije dijete odvesti iz Hrvatske jer je Popović od Severine u e-mailu tražio da mu ona preda putovnicu od Aleksandra kako bi ga mogao odvesti u Srbiju. Međutim, o tome sud još nije donio odluku, a Popović je ranije rekao da će Aleksandar nastaviti živjeti s njim u Hrvatskoj i tu i dalje pohađati školu.

/ Press

Na dvadeset stranica žalbe, koja je zaprimljena u srijedu, Severina je objasnila zašto presudu treba ukinuti i zašto je odluka sutkinje Tee Golub neodrživa. Kao jedan od najjačih argumenata spominje se sljedeće: sud je odlučio s kojim roditeljem će dijete živjeti, a da pritom nije uzeo u obzir da Aleksandar ima pravo znati gdje će živjeti i da se prema Konvenciji UN-a o pravima djeteta, dijete mora pitati za mišljenje gdje bi voljelo živjeti.

-->Severinina najintimnija ispovijest: Ekskluzivno za novi broj Glorije o prvom vikendu sa sinom nakon što joj je oduzeto skrbništvo

Iako odvjetnički tim nije želio govoriti o argumentima kojima pobijaju presudu donijetu 28. studenog, očekivano je da su naveli i neke događaje, navodi Jutarnji, koji su doprinijeli da se presudi u korist Popovića. To je, između ostalog, incident u Osnovnoj školi "Matija Gubec", kada ravnateljica škole nije dopustila da Severinin suprug Igor Kojić umjesto nje odvede dijete kući. Od tada, Aleksandar više ne pohađa nastavu.

U presudi je sporno i to da Popović, osim u Hrvatskoj i Beogradu, ima nekretnine i na Cipru i u Srbiji pa se u žalbi navodi i pitanje gdje će točno biti dječakov dom. Severina se žalila i na odluku kojom joj je određeno da Milanu Popoviću mora plaćati i alimentaciju od 1248 kuna i 2900 kuna parničkih troškova.

Viši sud tako će razmotriti žalbu, no presuda se očekuje tek sljedeće godine. Do tada, Severina će morati poštivati prvostupanjsku odluku kojom je određeno da Aleksandar živi s ocem, moći će ga viđati dva puta tjedno i svaki drugi vikend, a birgu o Aleksandrovom obrazovanju u potpunosti je preuzeo Popović. Tijekom zimskih praznika, Aleksandar će od nedjelje 22. prosinca u 10 sati do petka 3. siječnja 2020. u 10 sati provesti kod Severine.

Linker
15. travanj 2024 18:14