BERLIN - NOVEMBER 19: Singer Michael Jackson leaves the Adlon Hotel November 19, 2002 in Berlin. Jackson is in Berlin with his three children to accept a lifetime achievement award. (Photo by Eric Richard/Getty Images)
Getty Images
BERLIN - NOVEMBER 19: Singer Michael Jackson leaves the Adlon Hotel November 19, 2002 in Berlin. Jackson is in Berlin with his three children to accept a lifetime achievement award. (Photo by Eric Richard/Getty Images)
Getty Images

Bojao se zaraze

Sjećate li se kako je Michael Jackson uvijek nosio maske? Neki tvrde da je 'predvidio' pandemiju

Kralj popa navodno je nosio maske za lice jer se bojao da će se u nekom trenutku dogoditi pandemija poput koronavirusa.

Na službenom profilu pokojnog glazbenika Michaela Jacksona pojavila se fotografija na kojoj nosi crnu masku i šešir, prolazeći pored gomile obožavatelja. "Budite pametni i sigurni", pisalo je ispod fotografije, a neki mediji ovo su protumačili kao znak da je Jackson "predvidio" pandemiju koronavirusa.

Sudeći prema riječima njegovog dugogodišnjeg tjelohranitelja Matta Fiddesa, Jackson je zaštitne maske nosio iz razloga jer se bojao da se svijetom ne proširi virus. "Cijelu ovu situaciju Jackson bi komentirao: 'Jesam li vam rekao?'", tvrdi njegov tjelohranitelj.

Fiddes je otkrio kako je glazbenik, koji je preminuo 2009. u dobi od 50 godina, uvijek bio zabrinut za zdravlje i higijenu dok je putovao svijetom i susretao se s tisućama obožavatelja.

"Znao je da prirodna katastrofa uvijek negdje čeka. Bio je vrlo svjestan i uvijek je govorio da bismo mogli biti izbrisani s lica zemlje", dodao je Fiddes.

IMAGE ID # 1805916 Michael Jackson is mobbed by fans as he tries to sneak out the back door of a medical building in Beverly Hills, California this afternoon. The King of Pop kept as much as his face covered as possible as he made he way to his car, wearing a scarf over his head, a hat, and a surgical mask obscuring most of his face. Jackson did take a few moments to sign autographs for his adoring fans before hopping into his car with a packet of Kettle Chips to snack on while driving away. Despite rumors of serious financial troubles, Jackson is reportedly leasing a mansion in the ritzy Bel-Air section of Los Angeles for a whopping $100,000 a month.
CR: O’Duran
01/14/2009 --- Michael Jackson --- - 310-395-0500 / Sales: 310-395-0500, Image: 29017463, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: FAME PICTURES / Backgrid USA / Profimedia
FAME PICTURES / Backgrid USA / Profimedia

Michael Jackson stalno je nosio maske jer se bojao da će se razboljeti.

Jacksonu su maske postale svojevrsni zaštitni znak pa na njemu nisu izgledale čudno, već naprotiv, kao dio njegovog stajlinga. Ipak, Fiddes se uvijek šalio kako su mu Jacksonove maske izazivale nelagodu i da ga sramoti noseći ih pa s njim nije želio biti zajedno na fotografijama.

No, iza svega je bio dobar razlog: "Govorio mi je: 'Matt, ne smijem se razboljeti, ne mogu iznevjeriti svoje obožavatelje. Dolaze mi koncerti. Na ovom sam planetu s razlogom. Ne smijem oštetiti svoj glas, moram ostati zdrav jer ne znam s kim ću se danas susresti i ne znam što bih mu mogao prenijeti'" dodao je.

"Taj tip je bio jako inteligentan i danas bi sigurno bio tužan što ga nitko nije slušao i nošenje maske shvaćao ozbiljno", zaključio je Fiddes.

Čitajte i: