MEGA / Mega Agency / Profimedia
otkrila da pomogne drugima

Slavna glumica svijet šokirala priznanjem da je jedva preživjela tešku bolest

Glumica Jameela Jamil prvi put je u javnosti priznala da je njezin posttraumatski stresni poremećaj bio toliko težak da si je prije šest godina pokušala oduzeti život, čime je šokirala javnost.

Zvijezda Netflixove serije "The Good Place", 33-godišnja Jameela Jamil, otkrila je da se borila sa psihičkim problemima u prošlosti, a sve s ciljem da pomogne nekome tko se možda bori s takvim, najcrnijim zamislivim mislima. Ukazati želi, rekla je između ostalog u objavi na Twitteru, da je PTSP bolest, ali bolest koja se može i mora liječiti.

"Pišem vam ovo na Svjetski dan mentalnog zdravlja. Baš u ovom mjesecu, prije šest godina, pokušala sam si oduzeti život. Tako sam sretna što sam preživjela! Liječila sam teški oblik PTSP-ja i to EMDR metodom. Molim vas i nagovaram, ostanite na ovom svijetu i potražite pomoć. Jer doista, sve se može promijeniti nabolje, to je ono što vam ja mogu obećati", rekla je.

Dodala je i da se još puno toga može napraviti kako bi se ljude upozorilo na brigu o psihičkom zdravlju i osobito na tome da se napokon skine stigma da je sramota potražiti takvu vrstu pomoći.

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) je oblik je psihoterapije koja pomaže ljudima da se riješe ružnih sjećanja koja ih dovode do emocionalnih poremećaja, a uključuje svjetlost, zvukove i ritam. Primjenjuje se i u Hrvatskoj od strane psihoterapeuta koji su završili tu psihoterapijsku tehniku.

Jameela Jamil
MTV Movie & TV Awards, Arrivals, Barker Hangar, Los Angeles, USA - 15 Jun 2019, Image: 448071361, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Shutterstock Editorial
Profimedia, Shutterstock Editorial

Nedavno je na Twitteru Jameela Jamil progovorila i o tome da više ne želi da je se fotošopira na bilo kakvim fotografijama za javnost.

"Inzistirala sam da fotografiju ne 'peglaju' pa čak ni na velikim panoima nije fotošopirana. Salo s leđa i ispod pazuha vidi mi se neovisno o grudnjaku koji odjenem. Prije sam ga skrivala jer ga nikada, kao ni podbradak i celulit, nisam viđala na drugim ljudima na TV-u. Znam da je teško jer nas u ovoj industriji neprestano nadziru i kritiziraju, ali zato molim druge influencere, glumce i modele da zabrane fotošopiranje svojih fotografija. Moramo prestati postavljati standarde za druge koje ni sami ne ispunjavamo", napisala je na Twitteru Jameela koja je u tinejdžerskim danima patila od poremećaja prehrane i dismorfije tijela.

Linker
14. travanj 2024 09:09