Profimedia, Backgrid USA
Bila je na dnu

Slavna manekenka otkrila kako je točno saznala da ima postporođajnu depresiju: 'Ovo je bio kritičan trenutak'

Iako je već nekoliko puta rekla da se borila s postporođajnom depresijom, Chrissy Teigen je tek nedavno otkrila kako je izgledao taj kritičan trenutak u kojem je konačno shvatila što joj se događa.

Manekenka Chrissy Teigen (33) već je puno puta priznala da se nakon rođenja prve kćeri Lune (3) borila s postporođajnom depresijom, stanjem koje pogađa mnoge mlade majke. U početku ju je povezivala s ljudima koji ne vole svoju djecu ili im žele nauditi, no to nisu osjećali koje je Teigen osobno doživjela.

Chrissy Teigen Instagram

Supruga glazbenika Johna Legenda u nedavnom je intervjuu otkrila točan trenutak kada je znala da se radi o ovoj dosta neugodnoj pojavi o kojoj se premalo priča. "Znala sam da je stanje kritično kada sam odjeću počela držati u smočnici jer nisam išla spavati u svoj krevet. Bila mi je bolna sama pomisao na to da se moram popeti na kat, presvući, leći u krevet, ujutro ustati i ponovno se odjenuti kako bih sišla u prizemlje. Zato sam počela spavati na kauču u dnevnom boravku, a John bi svake noći spavao sa mnom. Držala sam hrpu trudničke odjeće u smočnici. Doslovno sam živjela na prvom katu svoje kuće", rekla je Chrissy u edukativnom videu o postporođajnoj depresiji, napravljenom u suradnji s Allegheny Health Networkom.

Chrissy Teigen Instagram

Nakon što je ponovno zatrudnjela s drugim sinom, Milesom (11 mjeseci), pribojavala se da će se situacija ponoviti, no na svu sreću, to se nije dogodilo. "Drugi put sam bila spremna, a imala sam i punu podršku Johna i obitelji. Žene moraju govoriti o problemima kroz koje prolaze zbog postporođajne depresije. Ne bi se trebale sramiti tražiti pomoć jer ona postoji", poručila je Teigen, koja je čak osnovala #MyWishForMoms inicijativu kako bi se okončala stigma o postporođajnoj depresiji i anksioznosti.

Chrissy Teigen
John Legend and Chrissy Teigen out and about, London, UK - 14 Sep 2017
Chrissy Teigen and John Legend go shopping at Tom Ford and Burberry with daughter Luna, Image: 349365024, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Rex Features
Profimedia, TEMP Rex Features

Teigen se mjesecima borila sa psihičkim i fizičkim problemima, a ustajanje iz kreveta bilo joj je bolno. Apetit nije imala te je konstantno plakala i dane provodila na kauču. "Nisam mogla shvatiti zašto sam toliko nesretna. Mislila sam da sam umorna i da se mijenjam. Da nisam više ona neozbiljna Chrissy i da možda jednostavno moram biti mama", napisala je u eseju i dodala kako nikada nije ni pomislila da se radi o postporođajnoj depresiji.

Teigen je u braku s Legendom od 2013. godine, a prvo dijete dobili su u travnju 2016. U početku su imali kratkotrajnu avanturu te je trebalo proći čak nekoliko godina dok Legend ne shvati da je Teigen ona prava.

Linker
24. travanj 2024 06:47