Vasquez-Max Lopes / Backgrid USA / Profimedia
Ehlers-Danlosov sindrom

Slavna pjevačica otkrila da se bori s kroničnom boli: 'Život je prokleto težak'

Pjevačica Sia, inače u svojim javnim nastupima vrlo tajanstvena, otkrila je vrlo privatnu borbu: pati od Ehlers-Danlosovog sindroma.

Pjevačica Sia (43) objasnila je na Twitteru da pati od Ehlers-Danlosovog sindroma, poznatijeg kao EDS. Radi se o poremećaju koji pripada široj skupini genetičkih poremećaja koje obilježava pretjerana pokretljivost zglobova, rastezljivost kože i krhkost svih tkiva.

"Hej, imam kroničnu bol, neurološku bolest, Ehlers-Danlos i samo želim poručiti svima vama koji prolazite kroz bol, bez obzira na to je li fizička ili emocionalna, volim vas, nastavite se boriti. Život je prokleto težak. Bol obeshrabruje, ali niste sami" - napisala je Sia i otkrila kako i sama prolazi kroz teške trenutke zbog sindroma koji je nasljedan.

AG_182642 -  - Los Angeles, CA - Sia is spotted unmasked as she dashes to a flight out of LA. The usually reserved singer looks fresh and makeup free as she sports a nude colored Kenzo outfit while walking through the terminal.

Pictured: Sia
 22 MARCH 2017, Image: 326192695, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Vasquez-Max Lopes / Backgrid USA / Profimedia
Vasquez-Max Lopes / Backgrid USA / Profimedia

EDS ima cijeli spektar simptoma jer utječe na razinu kolagena u tijelu. Postoji čak 13 različitih podgrupa sindroma, a od simptoma se mogu pojaviti problemi s vidom i s probavom.

Ovo je još jedna zdravstvena borba slavne pjevačice koja je 2013. otkrila da prima terapiju zbog hipertireoze, odnosno povećane aktivnosti štitnjače, a nedugo prije toga se riješila ovisnosti o lijekovima protiv bolova i alkoholu.

"Oduvijek sam voljela popiti, ali nisam znala da sam alkoholičarka. Bila sam jako nesretna sa svojim životom tada i bilo mi je sve teže i teže", izjavila je tada, ali od tada se uspjela riješiti svojih poroka pa je lani proslavila čak osam godina trijeznosti.

Linker
22. travanj 2024 20:03