KCS Presse / Splash News
Kontroverzan intervju

Slavni dizajner šokirao izjavom: "Ako ne želiš da ti spuštaju hlače, nemoj biti model. Budi opatica"

Karl je pokušao obraniti kolegu iz branše koji je smijenjen nakon optužbi o zlostavljanju, a oštrim je riječima iznenadio mnoge.

Legendarni modni dizajner Karl Lagerfeld, koji već godinama radi kao kreativni direktor kuće Chanel, obrušio se na pokret #MeToo i žene koje su javnosti otkrile svoje priče o zlostavljanju.

84-godišnji Nijemac dao je intervju za Numéro Magazine u kojem je iznenadio kontroverznim izjavama.

"Najviše sam šokiran starletama kojima je trebalo dvadeset godina da se sjete što se dogodilo. Da ne spominjem činjenicu da ne postoje svjedoci. Sve te optužbe o zlostavljanju postaju toksične", izjavio je.

Karl Lagerfeld and Bella Hadid attend the Dior Homme Menswear Fall/Winter 2018-2019 show as part of Paris Fashion Week on January 20, 2018 in Paris, France., Image: 360767307, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Abaca
Profimedia, Abaca
Karl i Bella Hadid

Stao je i u obranu Karla Templera, kreativnog direktora magazina Interview koji je zbog optužbi smijenjen s dužnosti.

"Djevojka se potuži da joj je pokušao povući hlače prema dolje i on u trenu dobiva izgon iz profesija koja ga je do tada obožavala. To je nevjerojatno. Ako ne želiš da ti skidaju hlače, nemoj biti manekenka. Priključi se opaticama, u samostanu će uvijek biti mjesta za tebe. Uvijek traže nove ljude!"

Usprkos svemu, nije podržao glavnog 'holivudskog zločinca' iz ove priče, Harveyja Weinsteina. Izjavio je da ga ne može podnijeti i da nije čovjek od riječi, piše Just Jared.

Linker
19. travanj 2024 06:56