Emica Elvedji
bit će tu podijeljenih mišljenja...

Smjer u kojem se gledalo: Andrej Dojkić Zagrebom prošetao bez majice

Za glumu kaže da je odavno shvatio da to nije utrka na 100 metara, nego maraton, a iako je zbog prošlog angažmana za film "Utakmica" izgubio 15 kilograma, čini se da se polako vraća na staro. Demontrirao je to šetnjom Zagrebom - hrabro, bez majice.

Naočit Slavonac Andrej Dojkić (39) zbog uloge Laszla Horvatha, mađarskog nogometaša koji je 1944. godine spletom nesretnih okolnosti završio u radnom kampu Kecskemet, prošle se godine morao tjelesno transformirati. Iako još nije vratio 15 kilograma koji je izgubio, na pravom putu je da sve to ostavi iza sebe.

Tjelesnu formu postiže redom, radom i disciplinom, a svoju novu liniju prošetao je gradom bez majice.

"Zagreb prazan pa na miru možeš prošetati Akiru!", rekao je Andrej i redom popisao tim koji su zaslužni za njegov novi izgled.

Andrej je za prošli angažman imao nemoguće zadatke kojih se morao pridržavati. Čak se 23 dana od početka projekta nije oprao, niti je prao zube, dobio je osip po tjemenu, kako bi izgubio 15 kilograma za ulogu, nosio je vagu svugdje sa sobom 2 i pol mjeseca prije projekta, vagao svaki komad hrane, koristio pola litre vode dnevno za umivanje. Miris tijela nije nikoga mogao zasmetati osim filmskoj ekipi na setu i kolegama, a zbog uloge se predao i poroku koji prije nije imao. Počeo je - pušiti.

Facebook
Transformacija Andrej Dojkić

"Nisam pušač, ali sam se zbog uloge Laszla navukao na cigarete, čak sam znao popušiti kutiju i pol, još uvijek to rješavam, tako mi i treba... Na kraju uopće nisam trebao pušiti u filmu!", priznao nam je svojevremeno.

Za novi projekt Andrej je povratio mišićnu masu, ali za sada ne može reći nikakve detalja, osim što dodaje da za njega ovog ljeta nema odmora, nego je rasparan na 'dronjke'. Iako je upisao Ekonomski fakultet, sve je u njegovom životu promijenio angažman u "Zabranjenoj ljubavi". Danas na te dane, naglašava glumac, gleda kao na novorođenče koje s tri mjeseca želi prohodati.

Zagreb, 230418. 
Andrej Dojkic, glumac kazalista Gavella.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markicevic / CROPIX
Andrej Dojkić, glumac kazališta Gavella

Linker
17. travanj 2024 10:49