Dubrovnik, 081217.
Koncert Jacques Houdeka na stradunu u sklopu Dubrovackog zimskog festivala.
Foto: Tonci Plazibat / CROPIX
Tonči Plazibat/CROPIX
Dubrovnik, 081217.
Koncert Jacques Houdeka na stradunu u sklopu Dubrovackog zimskog festivala.
Foto: Tonci Plazibat / CROPIX
Tonči Plazibat/CROPIX

Houdek Jacques

teške riječi

'Sram te bilo'! Jacques javno izvrijeđao prošlogodišnjeg pobjednika Eurosonga

Pjevača Jacquesa Houdeka je izbacio iz takta status domaćina Eurosonga koji je sa zgražavanjem komentirao izraelsku pjesmu "Toy" na ovogodišnjem natjecanju

Prošlogodišnji pobjednik Salvador Sobral (28) uzrujao je Jacquesa Houdeka (37) svojim nedavnim statusom s društvenih mreža.

'Pustio sam izraelsku pjesmu na YouTubeu i čuo taj užas. Srećom, ove godine ne moram slušati te pjesme', rekao je prošlogodišnji pobjednik Eurosonga Salvador Sobral o pjesmi "Toy" izraelske predstavnice Nette, koja nakon prve polufinalne večeri slovi kao favorit.

Sobral je u statusu veličao sebe kao umjetnika, dodao da su mu ljudi govorili da će se stvari na Eurosongu promijeniti nakon njegove pobjede, no on misli da se to neće dogoditi.

Takav stav iz takta je izbacio Jacquesa Houdeka, koji je Sobralu posvetio dulji status u kojem ga je i tagirao.

'Sram te bilo, Salvador Sobral! Sram te bilo!!! Je li ovo način na koji bi pobjednik Eurosonga trebao govoriti? Pokušavao si se predstaviti kao skroman čovjek, pravi umjetnik, i možda si prevario cijelu Europu, no mene nisi! Da ti kažem nešto, Salvador Sobral, prošle godine kad si propustio sve probe, a tvoja sestra ih je sve odradila za tebe, EBU te trebala diskvalificirati! To je bilo neprofesionalno i nepravedno prema svima nama koji smo bili tamo i radili teški posao', započeo je Jacques.Salvador Sobral winning the Eurovision song contest 2017 in Kiev, Ukraine
<P>
Pictured: Salvador Sobral
<B>Ref: SPL1498208 140517 </B><BR/>
Picture by: Splash News<BR/>
</P><P>
<B>Splash News and Pictures</B><BR/>
Los Angeles:	310-821-2666<BR/>
New York:	212-619-2666<BR/>
London:	870-934-2666<BR/>
photodesk@splashnews.com<BR/>
</P>
Splash News

Salvador Sobral u trenutku pobjede u Kijevu

 

Dodao je da je tužno što je Sobral bolestan, no u tom slučaju nije trebao na sebe preuzeti težak projekt poput Eurosonga.

"Čak i u svom govoru nakon pobjede bio si neugodan prema svima nama, no sad si puno bezobrazniji nakon što si napao izraelsku predstavnicu Nettu Barzilai i njezinu pjesmu, to je suludo! Tako pokroviteljski i neprikladno, neprimjereno gospodinu poput tebe. Trebao bi se ispričati što prije. Nisi samo pobjednik, ti si i domaćin, Eurosong se održava u tvojoj zemlji i zato je ovo ponašanje još gore. Ako mrziš koncept Eurovizije, nisi se trebao natjecati. Sad govoriš da se želiš što više udaljiti od činjenice da si pobijedio. Ma daj. Činjenica da si se mučio sa slušanjem lanjskih pjesama i da ne moraš ove godine slušati "užasne" pjesme pokazuje nam da si jako mala osoba! Svi ti mladi umjetnici imaju snove i pod pritiskom su u tom trenutku, a ti ih napadaš? Možda misliš da si pravi umjetnik, no meni izgledaš kao pozer. Zbilja misliš da je cool glumiti nezainteresiranost i distanciranost? Nije", izravno ga je prozvao Jacques.