Jadran Babić
Veselje na vrhuncu

SREĆA NAKON TRAGEDIJE Jednomjesečna kći Ivane Ninčević Lesandrić već pravi nestašluke: 'Soba je već u neredu, što me tek čeka'

Prije točno mjesec dana saborska zastupnica Ivana Ninčević Lesandrić izašla je iz bolnice s najljepšim poklonom za godišnju braka sa suprugom Ivanom - kćerkicom Perinom. Iako je Ivana u prvoj trudnoći izgubila bebu i svoje traumatično iskustvo podijelila s javnošću, sada živi najsretnije dane, a malena Perina već joj zadaje slatke muke.

Dok mnoge mame i tate čak nekoliko mjeseci prije pripreme sve za dolazak bebe, što podrazumijeva uređenje dječje sobe, sastavljanje krevetića, kupovinu igračaka i slično, u Dalmaciji postoji običaj da se krevetić sastavlja tek kada se beba rodi. Ova tradicija prisutna je i u obitelji saborske zastupnice Ivane Ninčević Lesandrić koja je 6. listopada rodila zdravu djevojčicu Perinu.

Danas je točno mjesec dana otkako su majka i kći došle kući iz bolnice, a sada već jednomjesečna Perina majci zadaje puno posla. "Nije joj još ni punih mjesec dana, a soba je već u neredu krcata igračkama, šta me čeka tek jadna ti sam", napisala je Ivana ispod jedne fotografije na Instagramu prije nekoliko dana, otkrivajući pravo malo carstvo u kojem Perina danonoćno uživa.

Kako je otkrila za Gloriju, trudnoću je vrlo dobro podnosila, a kolege u Saboru su je mazili i pazili. Ivana je jedna od onih trudnica koja tijekom trudnoće nije morala drastično mijenjati svoje prehrambene navike, već je samo izbacila čokoladu i kavu jer su joj izazivale mučninu.

"Čak i nemam nekih posebnih želja, osim što bih po cijele dane mogla jesti naranče koje su mi oduvijek među najdražim voćem. Ista je stvar i s rižom te s plodovima mora, koje sam još više zavoljela otkako sam u drugom stanju", otkrila je u intervjuu.

Malena "bačvica", kako ju je majka iz milja nazvala, svakim je danom sve snažnija i veća, a nedavno je bila i na svom prvom putovanju. Kada se tijekom dana umori od igranja i otkrivanja svijeta, najradije zaspe na mami. "I od svih čuda - njihalica, vibracija, krevetića, kolica, košara, ne znam ni ja više kako se sve zove....ali najlakše se umiri na dobri stari način - na mami", napisala je Ivana ispod simpatične fotografije na Instagramu.

Iako sada živi najljepše dane, saborska zastupnica lani je javno u Sabornici progovorila o mučnom iskustvu sa spontanim pobačajem i medicinskim zahvatom te svima postala veliko nadahnuće. Naime, Ivana je do detalja opisala traumatične trenutke iz bolnice u kojoj su joj kiretažu maternice radili bez anestezije, "na živo", što je u 21. stoljeću definitivno nedopustivo.

Nakon zaista hrabrog priznanja, mnoge žene su podijelile slična iskustva, a na adresu Ministarstva zdravstva stiglo je 400 ispovijesti potpisanih imenom i prezimenom. Ivana je u ekskluzivnom razgovoru za Gloriju otkrila da je joj nimalo nije žao što je izložila svoju intimu. "Ne. Kada sam odlučila javno ispričati da se u hrvatskim bolnicama kiretaža izvodi “na živo” - što je strašno - nisam imala nikakav plan. Samo sam htjela zadobiti pozornost ministra zdravstva Milana Kujundžića koji više ne može reći da ga nitko nije upozorio što se događa u bolnicama. Tada nisam mogla ni pretpostaviti da ću otvoriti Pandorinu kutiju", kazala je.

Iako bi ovakvo iskustvo usadilo strah od ponovne trudnoće skoro svakoj ženi, Ivana je priznala da u njezinom životu strah nema mjesto. "Ne, suprug i ja i dalje planiramo imati barem dvoje djece. Prije nego što sam upoznala svog muža, koji je privatni poduzetnik, mislila sam da se nikada neću udati jer me zanimao samo posao. Da on nije bio tako uporan, danas bih bila stara cura. Upoznali smo se prije pet godina u jednom splitskom kafiću, a u braku smo od lipnja 2015. Imali smo uistinu romantično vjenčanje, na tvrđavi na Klisu, gdje je odrasla moja majka. Obitelj moga oca Harija je stara solinska loza, a ja sam po karakteru poput tate koji je dosta glasan, ali pravedan. Majka je tiha, mirna i nikada se ni na što ne žali. No, u ovom slučaju me podržala", poručila je Ivana.

Linker
25. travanj 2024 06:24