Mladen Šinko/Reflexion Studio
stiže pojačanje

Sreća u domu domaćeg nogometaša: Prinova stiže za koji dan!

Godinu i pol nakon vjenčanja u zagrebačkoj crkvi Sveta Mati Slobode, a potom i slavlja sa 150 uzvanika u restoranu uz brojne nogometne zvijezde, Dinamovac Mario Musa (28) i njegova supruga Anita (28) postat će roditelji djevojčice. Anitu od porođaja dijeli tek nekoliko dana, a kako je protekla trudnoća, je li sve spremno za bebu i imaju li pozitivnu tremu, ispričala je za portal Gloria.hr. Mario se nadovezao i priznao da su u ovih devet mjeseci često bili razdvojeni zbog njegovih priprema, ali i da se uvijek trudi supruzi nadoknaditi propušteno.

'Nismo planirali trudnoću i došla nam je kao jedno veliko, ali najljepše životno iznenađenje. Kad sam saznala, u meni su se miješali i sreća i suze i nemir, a tako se osjećao i Mario, pune su mu oči emocija bile', otkrila nam je Anita Musa, supruga Dinamovog uzdanika Marija Muse.

Trudnoća je Aniti, po zanimanju kemičarki koja se bavila i manekenstvom, uz veliku radost donijela i poneku boljku. 'Smatra se da je trudnoća blaženo stanje koje ženi daruje onaj poseban sjaj, no sada iz iskustva mogu reći da donosi i neka teža razdoblja. Kod mene su to u počecima bile mučnine, a potom sam se borila i s nesanicom jer je beba bila jako aktivna. No, iako neispavana, nisam se zbog toga pretjerano uzrujavala, trudila sam se ostati pozitivna i obavljati sve dnevne obveze te sam se puno kretala. U prva tri mjeseca bila sam samoj sebi smiješna jer sam imala dvije velike trudničke želje: mineralnu vodu koju inače nisam konzumirala i sladoled koji mi se jeo svaki dan', otkriva Anita.

Mladen Šinko/Reflexion Studio

S početkom drugog tromjesečja počela je vježbati. 'Bile su to pilates vježbe za trudnice i paralelno sam išla u duge šetnje, baš svaki dan. Odlazila sam i na masaže, sto bih preporučila svim trudnicama koje nemaju komplikacije u trudnoći', govori Anita te dodaje da prehranu nije puno mijenjala. Trudila se, kaže, kao i inače, jesti što više povrća i voća te piti dovoljno tekućine. U trudnoći je dobila 13 kilograma. 'Nisam se pretjerano pazila, jela sam zdravo, ali i pokoji slatkiš i grickalice, no u primjerenim količinama. Ipak je u ovom trenutku najbitnija beba, tako da nisam bila opterećena kilažom - kako su kilogrami došli, tako će i otići kad dođe vrijeme za to', kaže.

Mladen Šinko/Reflexion Studio

I o imenu se par već dogovorio. Odlučili su nastaviti tradiciju koja kruži u Anitinoj obitelji. 'Moja pokojna majka je mojim sestrama i meni dala imena s početnim slovom A (Andrea, Anita i Antonela). Velika joj je želja bila da to s imenima očuvamo i da sestra nastavi niz. Tako da je ona sinu dala ime Antonio, a naša će malena princeza dobiti ime Alexandra', otkriva vesela trudnica koja će roditi u privatnom zagrebačkom rodilištu Poliklinike Podobnik. Mario će biti uz nju na porođaju, ma koje doba ili noći to bilo - tako se već dogovorio s trenerom Nenadom Bjelicom.

U prvim danima s bebom Aniti će pomoći, kaže, sestre koje žive blizu nje, tata, svekrva, a ponudile su joj se i kume i prijateljice.

Mladen Šinko/Reflexion Studio

Kako se porođaj bliži, raste i malčice nervoze. 'Moram priznati da je tu određena doza pozitivnog straha i iščekivanja, ali mislim da je sve to normalno i da nijedna žena nije u potpunosti spremna za majčinstvo - unaprijed. A poslije vjerujem da sve ide svojim tijekom', govori Anita. Otkriva i da je sobica spremna, sve su već kupili i namjestili, a prva kupljena stvar za malenu princezu bila je Mini Mouse plišana igračka i ružičaste cipelice. Zatim su kupili kolica, pa odjeću te naposljetku dječji krevetić, a sada popisu dodaju i sitne potrepštine za bebu.

Budući tata Dinamovac s ushitom je pratio svaku riječ svoje supruge, a potom nam ispričao kako pomiruje naporan rad u klubu i privatni život: 'Svaki sam dan na treninzima, naporno je, ali sam zadovoljan u Dinamu. U pripremnom zimskom razdoblju treninzi su nam bili i dva puta dnevno, a bili smo i na pripremama u Turskoj. Zbog mog posla Anita i ja smo bili često razdvojeni, jer treninzima valja pribrojiti i utakmice, no navikli smo već nas dvoje na to. Pa opet, često se čujemo, a kad smo zajedno trudim se svaki trenutak biti maksimalno uz nju, osobito sada tijekom ovog divnog putovanja u iščekivanju naše djevojčice', rekao je Mario Musa.

Mladen Šinko/Reflexion Studio

Samoborac Mario Musa u Dinamu je od svoje petnaeste godine. Nakon prve tri godine otišao je na posudbu u Lokomotivu gdje je igrao pet godina i postao kapetan, a u međuvremenu je igrao i za mladu reprezentaciju. Nakon toga se vratio u Dinamo gdje je igrao još dvije godine, da bi potom otišao na posudbu u izraelski Maccabi, pa u švedski Hammarby, a za sada ostaje u Zagrebu.

Mladen Šinko/Reflexion Studio

Linker
20. travanj 2024 03:45