Sergej Trifunović
 Darko Tomas / CROPIX
'Podrži život' pod povećalom

Stigla kaznena prijava: Sergej Trifunović na meti ozbiljnih optužbi

Humanitarna fondacija "Podrži život" Sergeja Trifunovića na meti je ozbiljnih optužbi nakon što se srpski mediji raspisali o zloupotrebi novca namijenjenog za liječenje djece.

Kaznenu prijavu protiv poznatog srpskog glumca je podnio je Savjet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije "Transparentnost" i to nakon što se srpski ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjasnio kako će od nadležnih u udruzi tražiti da provedu kontrolu trošenja novca.

Osnivač fondacije Sergej Trifunović tvrdi i dalje kako se novac koji se u njegovoj fondaciji prikuplja definitivno ne zloupotrebljava, već služi samo za liječenje djece.

Trifunović je sve podsjetio da su glavni izvor prihoda u organizaciji SMS poruke koje se šalju na 5757, a na nadležne je i sam pozvao da dođu i ispitaju rad fondacije.

'U četiri i pol godine koliko fondacija postoji, ni jedan organ nije ušao da ispita rad fondacije, a ja ih stalno pozivam. Znači, ja jedva čekam da se to dogodi, ja ću za njih osobno kuhati kave i nuditi tatinu rakiju, ako treba, natjerati majku i da spremi sarmu za gospodu iz nadležnih organa koji će da utvrde ikakve, pod znacima navoda, nepravilnosti', poručio je Trifunović za N1.

Zagreb, 271014.
Nova Ves.
Sergej Trifunovic, slavni filmski srpski glumac dosao je u Zagreb povodom premijere filma
Darko Tomas / CROPIX
Sergej Trifunović


Zagreb, 271014.
Nova Ves.
Sergej Trifunovic, slavni filmski srpski glumac dosao je u Zagreb povodom premijere filma
Darko Tomas / CROPIX
Sergej

Uvjeren je, kaže, da će jedino nepravilno što će naći u fondaciji to da 'jedna slika visi ukrivo'.

'Kako bih vam rekao, pokušaj blaćenja fondacije na sve moguće načine je prilično smiješan, pritom prilično produktivan - oni su napravili to da mi posljednjih desetak dana imamo više uplata nego ikad, pošto očigledno da ljudi znaju o čemu se radi', kazao je Trifunović.

Fondacija je do danas, tvrde, pomogla u liječenju ukupno 63 djece, i kažu da će, bez obzira na optužbe, nastaviti to da čine i dalje.

U zadnjem priopćenju za javnost koji su objavili na svojoj Facebook stranici još jednom pozivaju institucije da rade svoj posao, a u njemu stoji:

'Naša fondacija ni na koji način nije povrijedila zakon, nije se 'kockala' prikupljenim sredstvima, nije vršila nikakvu 'zloupotrebu', nije poslovala van okvira humanih ciljeva radi kojih je osnovana niti je na bilo koji način 'prevarila' i 'obmanula' donatore i roditelje, a svaki iznos za liječenje bolesnih mališana koji je prikupila naša fondacija i utrošen u svrhu ostvarivanja humanitarnih ciljeva se može transparentno provjeriti. Ističemo na kraju da je Fondacija strogo apolitična organizacija, osnovana isključivo s altruističkim pobudama, te ne želimo da budemo dio nikakvih političkih obračuna i tabloidnog izvještavanja. Također, s obzirom na to da Fondacija posluje isključivo u skladu s pozitivno-pravnim aktima Republike Srbije, pozivamo nadležne organe da izvrše uvid u zakonitost našeg poslovanja.'.

Linker
15. travanj 2024 03:51