Profimedia, TEMP Sipa Press
sreća i ponos

Supruga Davorka najveći je trijumf Zlatka Dalića

Na najiščekivanijoj dodjeli nagrada u svijetu nogometa, one u organizaciji FIFA-e, naš je nogometni izbornik ostao kratkih rukava jer je nagrada za najboljeg trenera otišla u ruke Francuza Didiera Deschampsa, ali to nije umanjilo njegovu sreću i ponos, osobito jer su uz njega na dodjeli u Londonu bili njegova supruga Davorka i mlađi sin Bruno.

Nakon što su se u srpnju ove godine vratili sa Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji sa srebrnom medaljom oko vrata, neočekivani uspjeh Zlatka Dalića i njegovih igrača i dalje je u fokusu. Ovog puta su svi ponovno pričali o kapetanu naše nogometne reprezentacije Luki Modriću koji je u izboru FIFA-e proglašen najboljim nogometašem svijeta i time nadmašio Portugalca Cristiana Ronalda i egipatskog nogometaša Mohameda Salaha. I dok je Luka Modrić slavio i zahvaljivao se cijelom timu, izbornik naše nogometne reprezentacije nije osvojio nagradu za najboljeg trenera - i ova nagrada, baš kao i zlato na Svjetskom prvenstvu, otišla je u ruke Francuza Didiera Deschampsa.

Croatia's Coach, Zlatko Dalic and family arrive for the ceremony of the Best FIFA Football Awards at the Royal Festival Hall in London, Britain, Monday, Sept. 24, 2018.

//NIVIERE_137NIV/Credit:David Niviere/SIPA/1809242304, Image: 388234629, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Sipa Press
Profimedia, TEMP Sipa Press

Ipak, Zlatku Daliću mnogo je značilo i samo to što se našao u izboru FIFA-e za najboljeg ovogodišnjeg trenera, a na dodjelu u Londonu stigao je sa svojom suprugom Davorkom i mlađim sinom Brunom, dok je pet godina stariji sin Toni propustio svečanost. Upravo mu je obitelj, kako to često naglašava u svojim intervjuima, najvažnija u životu, a za sve što se tiče obiteljskog života uvijek hvali svoju suprugu s kojom je još od srednjoškolskih dana. Ona ga je pratila bez obzira na to gdje je radio i držala "četiri kuta kuće" te se odrekla svoje karijere kako bi on mogao ostvariti svoje nogometne snove i ambicije.

Soccer Football - The Best FIFA Football Awards - Royal Festival Hall, London, Britain - September 24, 2018   Croatia coach Zlatko Dalic before the start of the awards   Action Images via Reuters/John Sibley - RC1E7ACD9CE0
REUTERS

- Zaposlila sam se u Varteksu 1995., kad su Toniju bile dvije godine. Radila sam u odjelu prodaje, ali samo dva mjeseca. Toni je krenuo u vrtić i, kao sva djeca, trebao je proći prilagodbu. Kako nismo imali nikoga svoga da nam priskoči u pomoć, odlučili smo da ipak ja žrtvujem svoju karijeru. Tadašnji direktor, pokojni Anđelko Herjavec, poslije je često prepričavao kako je Zlatko bio prva osoba koja ga je molila da mu ženi da otkaz - otkrila je Davorka Dalić nedavno za magazin Gloria. Baš kao što je sada ponosno stajala pokraj svojeg supruga na svečanoj dodjeli nagrada u Londonu, Davorka Dalić slavila je vatrenije od njega kada se nogometna reprezentacija vratila sa Svjetskog prvenstva u Rusiji, a bila mu je i najveća podrška nakon lošeg početka u Ligi nacija kada se njezin suprug morao suočiti s teškim porazom od Španjolske.

Linker
19. travanj 2024 23:52