Ivana Davidovski Cikatić
Saša Burić
Ivana Davidovski Cikatić
Saša Burić

nema predaje

Supruga Hrvatskog tigra otkriva detalje dramatične borbe za život Branka Cikatića

  • 30.01.2019. u 15:00

  • Autor:
    • Dolores Tolić

Ivana Davidovski Cikatić uvjerena je kako će njezin suprug, legendarni majstor borilačkih vještina Branko Cikatić, koji se već devet mjeseci bori za život prikovan za krevet i fizički onemoćao, novu snagu za oporavak pronaći u svojem povratku kući.

Prije samo godinu dana Branko Cikatić (64) pucao je od zdravlja: redovito je trčao, rekreativno trenirao boks te s tadašnjih 110 kilograma (i 192 centimetra visine) izazivao jednako strahopoštovanje kao 90-ih, kad je bio najveća svjetska zvijezda u tajlandskom boksu i kickboxingu. A onda je u svibnju završio u bolnici - iz koje je otpušten prije desetak dana. U proteklih devet mjeseci legendarnom majstoru borilačkih vještina život je nekoliko puta visio o koncu. U bolnicu je stigao s teškim oblikom plućne embolije, borio se i sa sepsom, a u međuvremenu mu je dijagnosticirana Parkinsova bolest, zbog koje je još prikovan za krevet.

Otkako je počela ta drama, život se potpuno promijenio i njegovim najmilijima - supruzi Ivani Davidovski Cikatić (43), kćeri Luciji (19) i sinu Bruni (16). Iako im je najvažnije da Branku omoguće prijeko potreban mir, supruga Ivana je pristala primiti Glorijinu ekipu u svojem domu u Solinu.

branko cikatic_privatne fotografije
Privatne fotografije

Devedesetih je Branko Cikatić bio svjetska zvijezda tajlandskog boksa i kickboxinga - popularniji od Chucka Norrisa i Jean Claudea Van Dammea

 

- Čak četiri puta mi je rečeno da mi suprug neće preživjeti. Liječnici na Svetom Duhu, gdje je ležao do povratka kući, savjetovali su me da ga smjestim u dom za starije i nemoćne, no to nije dolazilo u obzir - govori Ivana u razgovoru za magazin Gloria i dodaje da nijednom nije posumnjala u oporavak svojeg supruga jer dobro zna kakav je on borac.

Iako situacija nije bajna, požrtvovna supruga sretna je - jer je Branko opet kod kuće. Njoj je to dalo novu snagu da ga vrati u život, a u tome ima veliku potporu njegovih kolega i obožavatelja iz cijelog svijeta.