Saša Burić /
nema predaje

Supruga Hrvatskog tigra otkriva detalje dramatične borbe za život Branka Cikatića

Ivana Davidovski Cikatić uvjerena je kako će njezin suprug, legendarni majstor borilačkih vještina Branko Cikatić, koji se već devet mjeseci bori za život prikovan za krevet i fizički onemoćao, novu snagu za oporavak pronaći u svojem povratku kući.

Prije samo godinu dana Branko Cikatić (64) pucao je od zdravlja: redovito je trčao, rekreativno trenirao boks te s tadašnjih 110 kilograma (i 192 centimetra visine) izazivao jednako strahopoštovanje kao 90-ih, kad je bio najveća svjetska zvijezda u tajlandskom boksu i kickboxingu. A onda je u svibnju završio u bolnici - iz koje je otpušten prije desetak dana. U proteklih devet mjeseci legendarnom majstoru borilačkih vještina život je nekoliko puta visio o koncu. U bolnicu je stigao s teškim oblikom plućne embolije, borio se i sa sepsom, a u međuvremenu mu je dijagnosticirana Parkinsova bolest, zbog koje je još prikovan za krevet.

Otkako je počela ta drama, život se potpuno promijenio i njegovim najmilijima - supruzi Ivani Davidovski Cikatić (43), kćeri Luciji (19) i sinu Bruni (16). Iako im je najvažnije da Branku omoguće prijeko potreban mir, supruga Ivana je pristala primiti Glorijinu ekipu u svojem domu u Solinu.

branko cikatic_privatne fotografije
Privatne fotografije
Devedesetih je Branko Cikatić bio svjetska zvijezda tajlandskog boksa i kickboxinga - popularniji od Chucka Norrisa i Jean Claudea Van Dammea

- Čak četiri puta mi je rečeno da mi suprug neće preživjeti. Liječnici na Svetom Duhu, gdje je ležao do povratka kući, savjetovali su me da ga smjestim u dom za starije i nemoćne, no to nije dolazilo u obzir - govori Ivana u razgovoru za magazin Gloria i dodaje da nijednom nije posumnjala u oporavak svojeg supruga jer dobro zna kakav je on borac.

Iako situacija nije bajna, požrtvovna supruga sretna je - jer je Branko opet kod kuće. Njoj je to dalo novu snagu da ga vrati u život, a u tome ima veliku potporu njegovih kolega i obožavatelja iz cijelog svijeta.

Linker
25. travanj 2024 10:57