Getty Images
Parkinsonova bolest

Teška dijagnoza Neila Diamonda - otkazao sve nastupe prema preporuci liječnika

Američki glazbenik objavio je kako više neće odlaziti na turneje te da prekida ovu aktualnu prema savjetu liječnika nakon što mu je nedavno dijagnosticirana Parkinsonova bolest.

Pjevač i gitarist Neil Diamond je bio spreman za nastupe diljem Australije i Novog Zelanda u sklopu turneje kojom slavi pola stoljeća karijere, ali je sve koncerte morao otkazati zbog nedavne dijagnoze.

- Legendarni pjevač Neil Diamond objavljuje svoje umirovljenje od odlaska na turneje zbog nedavne dijagnoze Parkinsonove bolesti – stoji u izjavi na njegovoj službenoj stranici. Glazbenik, koji će 24. siječnja navršiti 77 godina, je već održao američku i europsku turneju povodom pola stoljeća karijere za vrijeme koje su nastali hitovi poput "Sweet Caroline", "America", "Love on the Rocks" i "Hello Again".

- Bila mi je velika čast nastupati za svoju publiku posljednjih 50 godina. Iskreno se ispričavam svima koji su kupili karte i željeli doći na neki od najavljenih koncerata – poručio je Neil Diamond i dodao kako planira i dalje ostati aktivan u pisanju i snimanju glazbe te u drugim projektima. Diamond je prodao više od 130 milijuna albuma diljem svijeta te će mu na ovogodišnjoj dodjeli biti uručena nagrada za životno djelo.

Singer Neil Diamond touches his star after it was unveiled on the Walk of Fame in Hollywood, California August 10, 2012. REUTERS/Mario Anzuoni (UNITED STATES - Tags: ENTERTAINMENT PORTRAIT) - GM2E88B0BUP01
REUTERS
Neil Diamond na otkrivanju zvijezde na Stazi slavnih 2012. godine

Parkinsonova bolest je progresivan poremećaj centralnog živčanog sistema čiji su simptomi tremor, usporavanje pokreta, manjak ravnoteže, mijenjanje rukopisa i načina govora, a kod uznapredovale bolesti može doći i do demencije.

Linker
19. travanj 2024 11:14