Profimedia, Zuma Press - Entertaiment
yo-yo efekt

Tijelo više ne može: Glumcu stradalo zdravlje zbog velikih promjena u kilaži

Gotovo je - poručio je glumac Christian Bale kojeg će mnogi zapamtiti po nevjerojatnim transformacijama za uloge, koje se nimalo nisu sviđale njegovoj supruzi, a sada je i on shvatio kako s ekstremnim mršavljenjem i debljanjem gleda smrti u lice.

Gotovo je - poručio je glumac Christian Bale kojeg će mnogi zapamtiti po nevjerojatnim transformacijama za uloge, koje se nimalo nisu sviđale njegovoj supruzi, a sada je i on shvatio kako s ekstremnim mršavljenjem i debljanjem gleda smrti u lice.

Glumac Christian Bale je u svojem posljednjem intervjuu izjavio da su ga njegove ekstremne promjene u težini dovele do toga da ga "smrt gleda u lice" i odlučio da više neće pristajati na takve transformacije zbog uloga. Posljednja od njih, zbog koje se morao poprilično udebljati, je uloga bivšeg američkog potpredsjednika Dicka Cheneyja u biografskom filmu "Vice", za koju je 44-godišnji glumac dobio nagradu Critics' Choice te podignuo prašinu izjavom da ga je za ulogu inspirirao sotona.

SANTA MONICA, CA - JANUARY 13:  Christian Bale accepts the Best Actor award for 'Vice' onstage during the 24th annual Critics' Choice Awards at Barker Hangar on January 13, 2019 in Santa Monica, California.  (Photo by Kevin Winter/Getty Images for The Critics' Choice Awards)
Getty Images for The Critics' Ch

Ipak, posljednje u nizu gomilanja kilograma zbog karijere dovelo ga je do zaključka da mora prestati s tim oscilacijama jer će mu stradati zdravlje, a dodatno ga je motivirao i glumac Gary Oldman koji mu je otkrio kako nije dobio niti kilograma kako bi utjelovio Winstona Churchilla u filmu "Darkest Hour" za koji je naposljetku nagrađen Oscarom.

- Rekao sam: "Čekaj malo, niti jedan kilogram?" Osjećao sam se užasno, ali već sam dobio devet kila pa sam odlučio ići do kraja - otkrio je Christian koji je za film postao neprepoznatljiv, a prehrana mu se sastojala od mnogo pita, kako je priznao, jer je morao dobiti gotovo 20 kilograma. Ipak, već se uspio riješiti viška i to zbog novog snimanja: ovog puta za film "Ford v. Ferrari" napokon izgleda prepoznatljivo i nosi "svoje kilograme".

Britanski glumac postao je prepoznatljiv po tome da se za uloge, bez ikakvih pitanja, mijenja: za ulogu u filmu "American Hustle" morao se udebljati do gotovo 105 kila, ali jedan od njegovih najpoznatijih pothvata bit će film "The Machinist" iz 2004. kada je ekstremno smršavio na manje od 56 kilograma. Tada je jeo samo jednu jabuku dnevno, pio samo vodu i jednu šalicu kave na dan, a priznao je kako je bio toliko mršav da se teško penjao uz stepenice.

S obzirom na to da je odlučio napokon stati na kraj svojim yo-yo transformacijama koje su išle od 56 pa sve do 105 kilograma, prisjetili smo se svih uloga za koje se nevjerojatno transformirao zbog čega ga zovu pravim filmskim kameleonom. Pogledajte galeriju!

Linker
26. travanj 2024 09:58