Profimedia, SGP
Ništa nije ponijela

Tina Turner o braku iz kojeg je pobjegla u noći dok je suprug spavao

Punih je 16 godina pjevačica pronalazila razloge zbog kojih bi trebala ostati u braku koji je postajao sve mučniji, dok jedne noći nije otišla bez ičega, sjela u auto i samo se odvezla...

Punih je 16 godina pjevačica pronalazila razloge zbog kojih bi trebala ostati u braku koji je postajao sve mučniji, dok jedne noći nije otišla bez ičega, sjela u auto i samo se odvezla...

Dirljivo je bilo slušati 77-godišnju pjevačicu Tinu Turner dok je govorila o nesretnom braku i razvodu od glazbenika Ikea Turnera. Napustila ga je 1978, kada je iza njih već bilo 16 bračnih godina, za Tinu mučnih. Zlostavljao ju je psihički, ali i fizički pa bi na licu i na tijelu često imala tragove njegovih ispada. Ostavila ga je, ispričala je, tek kada je postalo toliko nepodnošljivo, da se bojala za svoj život.

'Od njega sam otišla bez ičega, morala sam pronaći način kako ću zaraditi za sebe, obitelj, morala sam početi ispočetka', rekla je Tina Turner kao gošća 'Jonathan Ross Showa'. 'Bilo je ne samo teško, nego i opasno napustiti Ikea jer je bio nasilna osoba i u tom je trenutku konzumirao opijate. K tome, bio je vrlo nesiguran. Ja tada nisam imala novca, ni mjesto gdje bih mogla otići', opisala je svoju nezavidnu situaciju u kojoj se našla te 1978. godine.

'Do toga je došlo nakon što sam si jednog rekla: 'Dosta mi je, život nije vrijedan življenja ako kanim ostati u ovoj situaciji', nastavila je Turner i dodala da je Ike zadržao sve što su imali i da joj je godinama govorio. 'Ako ideš, ideš kako si došla'.

'Zgrabila sam svoju priliku, rekla sam si: izlaz je - kroz vrata. Iskrala sam se dok je spavao i odvezla se autom', rekla je.

Na pitanje zašto je toliko dugo ostala u nesretnom braku, odgovorila je: 'Ostala sam jer sam pokušala pomoći, pokušala sam pomoći njemu od prvog dana kad mi je ispričao kako mu je život bio težak, kao i karijerni put, i bila sam mu obećala da ga nikada neću ostaviti i zapravo sam ostala zbog tog obećanja'.

Unatoč braku iz pakla, Tina i Ike su zajedno i radili, i tu su bili u savršenoj sinergiji koja je iznjedrila megahitove poput: 'Proud Mary' i 'River Deep, Mountain High'.

06-04-2008 Milano
Spettacolo
Tina Turner con il compagno Erwin Bach per shopping nelle vie del centro
Nella foto Tina Turner con il compagno Erwin Bach 
******************

06-04-2008 Milan, Italy
Tina Turner and her boyfriend Erwin Bach in Milan City for shopping, Image: 24896909, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, LaPresse
Profimedia, LaPresse
Tina Turner sa sadašnjim suprugom Erwinom Bachom

Kao solo pjevačica Tina je uspjela 80-ih, a muškarce nakon Ikea dugo nije puštala u život. Tek je 1985. zavoljela njemačkog glazbenog producenta Erwina Bacha za kojeg se napokon, nakon 27 godina veze, 2013. godine udala.

Linker
26. travanj 2024 01:31