Press
sreća u rodnom gradu

To je ljubav! Mari Bratoš nakon izložbe prvi je pohitao čestitati njezin suprug Nikša

Fotografkinja rođena prije 46 godina u Dubrovniku svoju novu izložbu posvetila je kamenu od kojeg je sazdan njezin rodni grad...

U Galeriji Otok - Art radionica Lazareti u Dubrovniku svečano je otvorena izložba fotografija Mare Bratoš "Iza Grada".

Ciklus fotografija Mare Bratoš naslovljen 'Iza Grada', nastao je prošlog ljeta u kamenolomu Dubac, nedaleko od Dubrovnika.

Među uvaženim gostima izložbe bila je ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, glumice Doris Šarić Kukuljica i Perica Martinović, Đurđa Tedeschi i brojni drugi gosti.

Press
Đurđa Tedeschi, Mara Bratoš i Perica Martinović

Poznata fotografkinja Mara Bratoš ima samo jedan nedoljivi porok koji ne može sakriti

Press
Djurdja Tedeschi, Mara Bratoš, Doris Šarić Kukuljica, Antun Maračić

Press
Tipična Dubrovčanka je po tome što ne može dugo izdržati bez svog Grada...

"Gledajući ove fotografije sjećamo se još jednog njezinog tematskog odstupanja, serije 'Lučki gradovi', nastale i izlagane prije desetak godina. No ni u toj deklinaciji od uobičajene motivske linije i njezinih bogatih varijacija, Mara ipak ostaje pri temi i ideji temeljenoj na osobnom, odnosno autobiografskom ishodištu. Istina, manje je to bilo čitljivo na površini prizora-slike, no konačnoj njezinoj uvjerljivosti svakako je doprinosio podtekst razloga izbora motiva, činjenica djetinje vezanosti za more i plovidbu, kako neposredno, kao djeteta s mora, tako i specifično, preko članova obitelji od kojih su mnogi, i s majčine i očeve strane, bili pomorci.", napisao je kao osvrt na izložbu Antun Maračić, hrvatski likovni umjetnik i kritičar.

Vedran Jerinić
Mara je izložbom dokazala ljubav prema svom Gradu...

Poznata fotografkinja nedavno je u intervjuu za Gloriju izjavila da je tipična Dubrovčanka po tome što ne može dugo izdržati bez svog Grada, a i zašto su je inspirirali kamenolomi. "Oni su sveta mjesta rođenja gradova, a iz Dupca, koji sam fotografirala prošlog ljeta, sazdan je moj Dubrovnik."

Upravo joj je suprug Nikša Kušelj među prvima čestitao na izložbi, a Mara je u intervjuu naglasila da je sretna u bračnim vodama jer je on jednostavno taj.

Izložba ostaje otvorena do 4. rujna, a može se pogledati svakog radnog dana od 16 do 21 sati.

Čitajte i:

Male tajne Nikše Kušelja! Glumac otkriva u čemu najviše uživaju njegove najvažnije djevojke

Novo poglavlje Nikše Kušelja: 'Pavla me promijenila, danas se dižem u vrijeme u koje sam nekad dolazio doma'

Mara Bratoš - moje golo tijelo bez uljepšavanja

Linker
24. ožujak 2024 08:29