MPIIS / Capital pictures / Profimedia
Obaraju rekorde

To ne može svatko: Čak šest desetljeća za redom Rolling Stonesi imaju najprodavaniji album

Nije ni tu kraj novostima legendarnog benda, koji je u svojoj bogatoj karijeri prodao, kako se procjenjuje, oko 240 milijuna albuma diljem svijeta.

Nije ni tu kraj novostima legendarnog benda, koji je u svojoj bogatoj karijeri prodao, kako se procjenjuje, oko 240 milijuna albuma diljem svijeta.

The Rolling Stones su ponovno prvi na listi najprodavanijih albuma u Velikoj Britaniji, čime su ušli u povijest kao prvi bend s najprodavanijim albumom u šest različitih desetljeća u toj zemlji, objavila je Official Charts Company.

Bend, koji je počeo nastupati davne 1962., prvi je na listi s remasteriranom verzijom albuma "Goats Head Soup", koji je izvorno objavljen 1973., kada je također bio najprodavaniji.

[NO Germany, Austria] New York, NY - Charlie Watts, Keith Richards, Ronnie Wood, and Mick Jagger of The Rolling Stones hit the red carpet for their premiere of the documentary
AKM Images / Backgrid USA / Profimedia
Charlie Watts, Keith Richards, Ronnie Wood i Mick Jagger na premijeri dokumentarca "The Rolling Stones Crossfire Hurricane".

Stonesi, koji još uvijek redovito nastupaju iako su njihovi članovi, poput frontmena Micka Jaggera i gitarista Keitha Richardsa, zašli u sedmo desetljeće života, sada imaju 13 albuma koji su bili najprodavaniji u Velikoj Britaniji. Jednako toliko imaju Elvis Presley i Robbie Williams. Jedini koji su ispred njih su - Beatlesi s 15 albuma.

No, nije tu kraj novostima legendarnog benda, koji je u svojoj bogatoj karijeri prodao, kako se procjenjuje, oko 240 milijuna albuma diljem svijeta. Ovog je tjedna u centru Londona, u glasovitoj ulici Carnaby, otvorena njihova prva trajna trgovina, koja je, prenose britanski mediji, već izazvala pravu pomutnju među njihovim obožavateljima.

The world's first permanent Rolling Stones store has opened in London's famous Carnaby Street.
The Rolling Stones global flagship store in London, UK - 09 Sept 2020,Image: 557160946, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Dave Rushen/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia
Dave Rushen/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia
U glasovitom londonskom Carnaby Streetu otvorena je prva trajna Rolling Stones trgovina.

U trgovini RS No.9, čije otvorenje usprkos pandemiji nisu htjeli odgoditi, obožavatelji Rolling Stonesa mogu kupiti obuću, odjeću i razne glazbene dodatke, a u njoj se nalazi i videozid na kojem se prikazuje film o bendu. Novost je, dakako, maskica za lice sa zaštitnim znakom benda - isplaženim jezikom.

Pogledajte što se sve krije u The Rolling Stones trgovini RS No.9

"Pretpostavljam da smo to mogli odgoditi do iduće godine, ali mislim da će biti nešto prodaje. Ljudi će biti znatiželjni, a i vani su više nego prije" kazao je uoči otvorenja Mick Jagger (70), frontmen kultnog benda.


ČITAJTE I:

Novi izazovi zagrebačkog novinara: 'Najveći teret je na Ivani, ja pomognem koliko mogu'

Treća beba u četiri godine! Amra i Edin Džeko dobili djevojčicu i nadjenuli joj predivno ime

Nikad emotivniji Bogdan: 'Blagoslovljen sam što sam proveo vrijeme s tim anđelima na zemlji'

Otkriveni detalji tragične smrti Glee zvijezde: Vikala je u pomoć, ali je nažalost nitko nije čuo

Lukava Izabel! Ovo je razlog zašto nitko nije znao da je supruga poznatog nogometaša trudna

Linker
27. travanj 2024 03:42