REUTERS
SPECIJAL GLORIA

Tom Cruise: Uspješan u svemu osim u ljubavi

Holivudska zvijezda čiji filmovi u pravilu premašuju zaradu od sto milijuna dolara ne može se žaliti na karijeru, ali nakon tri razvoda sreća u privatnom životu još mu je - nemoguća misija.

U Hollywoodu, gdje se svaki mjesec pojavljuje nova atrakcija, a uspješna se karijera preko noći može strmoglaviti u ponor zaborava, rijetka konstanta je 56-godišnji Tom Cruise. Više od tri desetljeća jedna je od najprofitabilnijih holivudskih zvijezda, što uvjerljivo dokazuju brojke. Njegovi su filmovi u tom razdoblju zaradili više od devet milijardi dolara, a u posljednjem desetljeću od dvanaest snimljenih filmova samo jedan u kinima nije zaradio više od sto milijuna dolara - mjuzikl "Rock of Ages". Iako je u ekranizaciji brodvejskog showa 2012. pokazao da doista ima dobar glas, pogotovo u rock-baladama, publici nije bio zanimljiv dok pjeva i njiše kukovima.

Ustrajan, prilagodljiv i ambiciozan, Cruise je davno shvatio da vrijedi slušati publiku. Zato se vratio onome u čemu je najbolji - visokobudžetnim akcijskim spektaklima. U srpnju ćemo ga moći gledati u ulozi Ethana Hunta u "Nemogućoj misiji: Raspadu sistema", šestom dijelu filmskog serijala započetog 1996., a idućeg ljeta u kina dolazi "Top Gun: Maverick", nastavak hita koji ga je prije 32 godine katapultirao među zvijezde.

Cijelu priču o Tomu Cruiseu, od njegovih holivudskih početaka preko tri razvoda pa sve do Scijentološke crkve u kojoj je dosegnuo najviši stupanj pridanosti - onaj u kojem čovjek sam sebi postaje bog - pročitajte u ljetnom specijalu magazina Gloria.

Ljetni broj donosi uspone i padove, karijere i ljubavi najvećih zvijezda iz svijeta glazbe, filma i sporta te veliki ljetni horoskop i križaljke, a uz Specijal Gloria ne propustite na dar ZIAJA šampon za kosu na bazi kozjeg mlijeka.

Linker
18. travanj 2024 15:53