CROPIX
Dirljivo pismo

Tony Cetinski: 'Zašto je Gospodin tog jutra odlučio uzeti baš tebe?'

Pismo koje je, zasigurno u jednom dahu, od srca napisao Tony Cetinski, mnogima je izmamilo suze na oči.

U ponedjeljak će biti deset godina otkako nas je napustio makedonski glazbenik Toše Proeski, neprežaljeni pjevač anđeoskog glasa. S njim je pjevač Tony Cetinski surađivao, a bili su i prijatelji i ovi dani ususret desetoj obljetnici Tošine smrti Tonyja navode na duboko promišljanje. Na svom je Facebooku napisao dirljivo pismo koje ostavlja bez riječi, a donosimo ga u cjelosti:

'Dragi moj Toše, vječno je pitanje zašto je tog jutra u zoru Gospodin odlučio uzeti tebe? Evo deset je godina otkad te nema i fališ još više. Velika je praznina ostala nakon tvog odlaska i nitko ju nikada ispuniti neće. Znaš zašto? Jer ti si bio i ostao pravi prijatelj. Zato prijatelju ne prihvaćam ipak da te nema jer mi je valjda tako lakše. Kad bi sad bili zajedno znam da bi snimili zajedničku video čestitku mojoj majci na njen rođendan i znam da bi uživali i u ostalim lijepim i važnim danima, tebi i meni dragim ljudima. Puno bi toga uradili kad bi bili zajedno.

Znaj da si uvijek kraj mene prijatelju i da si zaslužan za svako moje dobro djelo dragi moj Toše. Za gluposti i pogreške sam zadužen isključivo ja, znaš mene. Koliko god si uvijek iz mene izvlačio ono najbolje i koliko god to i dalje činiš ja sam ponekad sposoban sve to zeznuti svojim naivnim vjerovanjem ljudima jer valjda sve ljude mjerim po tebi i po onome što to naše prijateljstvo predstavlja. Valjda i to mora biti tako? Ne znam ni ne zanima me. Znam da prijatelja poput tebe više u nikome neću pronaći i da se ni ne treba truditi ni zavaravati. Ti si jedan i jedini pravi prijatelj i tako će ostati. Znam da si tu negdje i hvala ti na svemu što činiš. Voli te brat', napisao je Tony Cetinski.

Toše Proeski poginuo je u prometnoj nesreći 16. listopada 2007. godine u 26. godini života, kod Nove Gradiške, na autocesti A3 Zagreb – Lipovac, na putu iz Skopja prema Zagrebu. Njegov prijatelj i vozač, 32-godišnji Georgij Georgijevski, izgubio je kontrolu nad osobnim automobilom marke Volkswagen Touareg i udario u teretni kamion. Toše je smrtno stradao na licu mjesta.

Linker
19. travanj 2024 04:18