Profimedia, Planet
NISU SE NI POKUŠALI BRANITI

Tražila je 5, ali dobila 2,7 milijuna dolara: Kim Kardashian se obogatila na tužbi protiv brenda brze mode

Nakon što je optužila poznati brend brze mode Missguided za neovlašteno korištenje njezinog imena i fotografija za vlastiti profit, Kim Kardashian postala je još bogatija za impresivnih 2,7 milijuna dolara.

Kim Kardashian West dobila je tužbu protiv lanca brze mode Missguided koji je prije nekoliko mjeseci optužila za korištenje njezinog lika i djela za vlastitu zaradu i neovlašteno korištenje njezinih fotografija za vlastitu promociju. Missguided je, naime, proizvodio replike njezinih outfita, prodavao ih na svojim stranicama i promovirao ih na društvenim mrežama, stalno tagirajući Kim u objavama. Potrošači su također mogli kliknuti na njezinu sliku na Missguided profilu koja bi ih odvela na njihov web shop.

38-godišnja zvijezda realityja i uspješna poduzetnica zatražila je 5 milijuna dolara odštete, no sud je odredio da će dobiti "samo" 2,7 milijuna dolara i 59600 dolara za sudske troškove. Pitanje je li tvrtka povrijedila autorska prava zapravo niti nije bilo predmet spora. Missguided jednostavno nije odgovorio na njezinu tužbu pa su bili na gubitku.

Sudac je tvrtki također naredio da prestane koristiti zaštitne znakove Kim Kardashian u vezi s prodajom, marketingom ili distribucijom svojih proizvoda. Kim je tijekom trajanja spora po prvi put otkrila koliko zarađuje po objavi na društvenim mrežama - radi se o vrlo impresivnoj brojci od 300 do 500 tisuća dolara.

Ovo nije jedini problem s kojim se supruga Kanye Westa bori u zadnje vrijeme. Kim je nedavno pokrenula još jedan brend za prodaju odjeće za oblikovanje tijela, a nazvala ga je Kimono, što javnost u Japanu baš i nije dobro primila.

Iako je izrazila duboko poštovanje prema značenju kimona u japanskoj kulturi, u početku joj uopće nije palo na pamet da promijeni ime brenda. No, pritisak javnosti i negativne konotacije ipak su je slomile pa će odjeću za oblikovanje tijela ipak prodavati pod drugim imenom - Solutionwear. "Uvijek slušam, učim i rastem – tako cijenim strast i raznoliku perspektivu koju mi ljudi donose", napisala je na svom Instagramu.

Linker
23. travanj 2024 20:11