Getty Images
katarina velika

Tretman kakav zaslužuje: Helen Mirren na premijeru stigla poput prave kraljice

Kako doći na premijeru serije u kojoj tumačite glavnu ulogu nego u kraljevskoj stolici koju nose četiri muškarca u svojim najboljim odorama iz 18. stoljeća - tako se na crveni tepih 'dovezla' poznata oskarovka.

Britanska glumica Helen Mirren (74) utjelovila je rusku vladaricu iz 18. stoljeća, Katarinu Veliku u novoj mini-seriji istog imena. Kao pravu kraljicu, Helen su nosili u raskošnoj stolici, a ona je sa smiješkom mahala okupljenima i naposljetku izašla iz svoje kućice kako bi pozirala ispred fotografa.

Mirren je za premijeru odabrala crnu haljinu u stilu moderne kraljice. Haljinu potpisuje modni dizajner Chalayan, a upotpunila ju je bogatim nakitom i dijamantima.

LONDON, ENGLAND - SEPTEMBER 25: Dame Helen Mirren attends the
Getty Images

LONDON, ENGLAND - SEPTEMBER 25: Dame Helen Mirren attends the
Getty Images

Glumica je u povijesnoj seriji utjelovila caricu koja Rusiju oblikuje u svjetsku velesilu, uz svog ljubavnika Grigorija Potemkina. Katarina Velika vladala je od 1762. do 1796. godine i vladarica je te zemlje s najdužim stažom. Poznata je po političkim ali i ljubavnim aferama pa se serija bazira na političkim sukobima, ratovanju i ljubovanju najmoćnije vladarice u povijesti.

Helen je kazala kako je užasno smeta što se žene u povijesti oduvijek pokušavalo omalovažavati. O Katarini Velikoj je ostala zapamćena priča da je preminula dok je pokušavala imati seksualne odnose s konjem.

- Grozno je kako su snažne žene tretirane kroz povijest. Uvijek ih se pokušava spustiti dole, a njihova nevjerojatna postignuća se stavljaju u drugi plan. Priča s konjem je očito laž, ona je zapravo bila serijski monogamist - komentirala je glumica.

LONDON, ENGLAND - SEPTEMBER 25: Dame Helen Mirren attends the
Getty Images
Helen Mirren

Linker
24. travanj 2024 07:20