CROPIX
Zabirnula fanove

U Kini hara koronavirus, Vitomira Lončar poručuje: 'Hvala vam što brinete, još uvijek smo sigurni'

Vitomira Lončar zabrinula je fanove i prijatelje jer su mnogi mislili da su ona i suprug izloženi epidemiji koronavirusa, no uspjela ih je smiriti Facebook statusom u kojem je napisala da trenutno izvan zemlje.

Znanstvenica, glumica i suosnivačica kazališta Mala scena, Vitomira Lončar (60) sa suprugom Ivicom Šimićem živi u Kini. Naime, Šimić je tamo prije tri godine dobio posao pa je njegova supruga otišla s njim u inozemstvo. Kako u Kini trenutno hara epidemija koronavirusa, mnogi fanovi i prijatelji bili su zabrinuti za supružnike, ali Vitomira im je poručila kako su sigurni.

"Dragi prijatelji, pišete i pitate jesmo li dobro... Hvala svima na brizi! U našoj provinciji još nema virusa. Jučer smo otišli na Filipine i izvan zemlje ostajemo mjesec dana. Do onda će se valjda sve smiriti. Sretna svima KNG! Godina štakora! Puno pozdrava s otoka Cebu, naše prve stanice!", napisala je Lončar na svom Facebook profilu.

Vitomira je uoči odlaska u Kinu rekla da je morala to napraviti jer više nije mogla izdržati pritisak i nepoštovanje koje je ovdje dobivala sa svih strana.

"Shvatila sam da ću morati otići u Kinu, da za mene više ovdje mjesta nema, da ja moram otići u političku emigraciju, da ja u svojim godinama više ne mogu ništa raditi u ovoj zemlji, da sve ono što znam, mogu, i sve ono što sam naučila, da sve moje iskustvo ovdje ne znači ništa, da sam za ljude ovdje luđakinja i bolesnica koja uopće ne zna ništa o svom poslu, da su me diskreditirali na svim područjima, da su me maknuli s Akademije dramskih umjetnosti gdje je bilo moje prirodno mjesto, da više nisam niti mogla predavati i to jutro mi je sve prošlo kroz glavu i rekla sam: To je kraj. To nije bio planirani kraj, to je jednostavno bio - kraj", ispričala je na promociji četvrtog dijela svoje knjige "Slamka spasa".

Sada radi kao profesorica na Sveučilištu Eurasia te sa suprugom putuje kada stigne. Na Facebooku je čak napisala kako se osjeća puno bolje nego prije i da se u Hrvatsku nema želje ni razloga vratiti.

Linker
25. travanj 2024 16:44