Druga strana medalje

Uspješna je, ali privatno trpi: 'Potrebno je cijelo selo da se odgoji dijete - i da majka može raditi'

Poput pravih žonglera osjećaju se roditelji kad dijete napuni godinu dana i oboje počnu raditi. Slavna je glumica ispričala da se u njezinoj obitelji tako osjećaju čak i uz činjenicu da je suprug ostavio svoju karijeru po strani, da imaju dadilju i pomoć njezine majke.

Keira Knightly, glumica rođena prije 33 godine u britanskom gradu Teddington, sa suprugom, glazbenikom Jamesom Rightonom ima trogodišnju kćerkicu Edie. Za OK! magazin ispričala je da je njezin suprug mnogo toga žrtvovao kad je pristao biti kod kuće s kćeri, a sve kako bi ona mogla raditi. Righton je imao prilično uspješnu glazbenu karijeru i svoj bend Klaxons koji je 'na čekanju'. Većinu obveza oko malene preuzeo je na sebe iako imaju i dadilju koja je s njima dio dana, a često i na putovanjima na koja prate zaposlenu glumicu.

'Uvijek se mogu osloniti na njega i sretna sam zbog toga. Divan je. Često putuje sa mnom na lokacije gdje snimam, i čuva kći. Veliki je dio svog života stavio na čekanje kako bi ja mogla raditi, ali i da sačuva obitelj. Ja sam super-sretnica, mogu si priuštiti i dadilju. Divna je, i ona često putuje s nama. Uz nju sam još sigurnija da je Edie dobro. A moja mama... kad god James ne može biti s Edie, ona doleti svaki put, ma gdje bili. Kad kažu 'Potrebno je selo da se odgoji dijete', ja kažem i da je 'Potrebno selo da bi mama mogla raditi'. Ali ako je majka tamo gdje bi trebala biti, svi joj budu podrška i tada je sve moguće'.

BEVERLY HILLS, CA - FEBRUARY 22:  Composer James Righton (L) and actress Keira Knightley   attend the 2015 Vanity Fair Oscar Party hosted by Graydon Carter at Wallis Annenberg Center for the Performing Arts on February 22, 2015 in Beverly Hills, California.  (Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images)
Getty Images
James Righton i Keira Knightley

Ispričala je i kako je izgledala njezina borba u prvoj godini majčinstva. 'Edie je fascinantna, divna, ali zahtjevna. Snimanje filma 'Colette' odgodili smo jer sam bila kronično neispavana s njezinih godinu dana. Kad je snimanje počelo, napunila je dvije i još uvijek nije spavala noću. No, ja sam se do tada već bila navikla na to', rekla je Keira i naglasila da si je priuštila jedno malo zadovoljstvo tijekom cjelodnevnih napornih snimanja: Gdje god da snimam, želim da mi na setu omoguće mjesto gdje mogu provesti nesmetanih pola sata s kćeri.'

Linker
24. travanj 2024 20:54