Sa zaručnicom Wendy prije dvije godine
 Getty Images
zajedno do kraja

Uz njega u bolničkoj postelji: Tko su dvije najveće ljubavi Lukea Perryja

Glumac Luke Perry, koji nas je napustio u 53. godini života, imao je obožavateljice diljem svijeta, ali njegovo srce osvojile su samo dvije žene i obje su bile uz njega u posljednjim trenucima.

Glumac Luke Perry, koji nas je napustio u 53. godini života, imao je obožavateljice diljem svijeta, ali njegovo srce osvojile su samo dvije žene i obje su bile uz njega u posljednjim trenucima.

Vijest o smrti glumca Lukea Perryja potresla je svijet, iako je od njegove najveće popularnosti, one u vrijeme prikazivanja serije „Beverly Hills, 90210”, prošlo gotovo dva desetljeća. Perry nije tip glumca u kojeg se zaljubiš jedne godine, a druge zaboraviš na njega. Na malim ekranima bio je gotovo cijelo desetljeće, a i nakon toga zadržao je taj šarm po kojem je bio prepoznatljiv, što smo mogli vidjeti u njegovoj posljednjoj ulozi Freda Andrewsa u hit tinejdžerskoj seriji „Riverdale”.

Promotional studio portrait of American actor Luke Perry from the television series, 'Beverly Hills, 90210,' 1994. (Photo by Fox Television/Courtesy of Getty Images)
Getty Images

BEVERLY HILLS, 90210, 1990-2000, Shannen Doherty, Luke Perry, 1992, Image: 99004025, License: Rights-managed, Restrictions: For usage credit please use; Courtesy Everett Collection, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Everett
Profimedia, Everett
U seriji je ljubio Shannen Doherty, a šuškalo se kao su imali kratku aferu i izvan seta, ali nikad nije potvrđeno

Bio je jedan od tinejdžerskih idola iz devedesetih i onih televizijskih ljubavi koje se ne zaboravljaju pa su među žaliteljima u najvećem broju žene kojima je on bio prva tinejdžerska ljubav s televizije. Ipak, za njim najviše tuguju žene koje su mu obilježile život: bivša supruga Minnie Sharp i zaručnica Wendy Madison Bauer.

Prije braka s Minnie Sharp 1993. godine, Luke je bio u kratkim vezama s glumicama Yasmine Bleeth, Kelly Preston i Kristy Swanson. Ipak, srce mu je od 1991. do 2003. godine zarobila njegova Minnie, prodavačica namještaja u koju se zaljubio na vrhuncu svoje slave. Pričalo se kako su se upoznali tako što mu je ona kao obožavateljica poslala grudnjak, ali Luke nikad to nije potvrdio, već je rekao kako su se "jednostavno upoznali u restoranu".

Vjenčali su se 1993. godine, a svadbena ceremonija bila je rezervirana za 50 najbližih prijatelja i članova obitelji među kojima su bili i njegovi prijatelji iz serije – Jason Priestley, James Eckhouse i Brian Austin Green.

Rachel Sharp, koju su svi zvali "Minnie” nije živjela holivudski život i zbog toga je bila pravi odabir za Perryja, kao što je to u to vrijeme istaknuo i kreator serije Aaron Spelling. Par je živio daleko od glamura, u staroj kućici u San Fernando Valleyju, a u braku su dobili sina Jacka (21) i kći Sophie (18), prije no što su se razveli 2003. godine.

6/7/98 Los Angeles, CA. Luke Perry with his wife, Minnie Sharp and their baby at the Elizabeth Glaser Pediatric AIDS Foundation.
Getty Images
S prvom suprugom Minnie Sharp i sinom 1998. godine

- Luke je bio odličan, uvijek prisutan otac. Uvijek je dolazio na njihove predstave u školu i na izvanškolske aktivnosti kada su bili mlađi. Obožavao ih je i bio je ponosan na sve što su postigli – izjavio je njegov prijatelj. Sin Jack je donekle krenuo njegovim koracima: pridružio se industriji zabave, ali kao profesionalni hrvač. Perry ga je podržavao, dolazio na njegove borbe, a cijeli meč je snimao iz publike. Jednako blizak odnos glumac je imao i s kćeri Sophie, što je ona pokazala fotografijom prije maturalne večeri u lipnju prošle godine. Ona je, čim je saznala da je Luke doživio težak moždani udar, stigla u bolnicu da bude uz njega iz Malawija u Africi gdje živi od siječnja ove godine kao volonterka na razvojnim projektima.

Bivša supruga nije mu bila jedina ljubav, ali svoju vezu s 44-godišnjom Wendy Madison Bauer je skrivao i nikad nije komentirao, pa su mnogi ostali iznenađeni kada je sada nazvana njegovom zaručnicom. Naime, ona je, uz sina Jacka, kćer Sophie, bivšu suprugu Minnie, njegovog brata Toma Perryja, sestru Amy Coder, majku Ann Bennett i očuha Stevea Bennetta bila uz njega u trenutku smrti.

Getty Images
Sa zaručnicom Wendy prije dvije godine

Nije poznato koliko dugo su Luke i Wendy, bračna i obiteljska terapeutkinja, bili zajedno, a par se samo jedanput pojavio zajedno na crvenom tepihu - na dodjeli GLAAD nagrada u New Yorku 2017. godine

Cijela obitelj zahvalila se na porukama podrške, ali i zamolila da ih se pusti da tuguju u miru.

Linker
26. travanj 2024 17:15