Profimedia, Xposurephotos
Tužna i usamljena

Vapaj za pomoć slomljene irske pjevačice Sinead O' Connor

Irska pjevačica poznata po hitu "Nothing Compares To You" na Facebooku je objavila uznemirujući video u kojem vapi za pozornošću svoje djece.

Sinead O'Connor (50) je u videu koji traje nešto više od 10 minuta, kojeg je podijelila na svojem Facebook profilu, priznala kako razmišlja o samoubojstvu te da živi u motelu u rubnom dijelu New Jerseyja. U hotelu se nalazi već tjedan dana, a ovo nije prvi put da ju muče suicidalne misli. Problematičnoj pjevačici prije 10 godina dijagnosticiran je bipolarni poremećaj te je otprilike u to vrijeme, kako je 2007. izjavila u showu Oprah Winfrey, po prvi puta počela razmišljati o oduzimanju vlastitog života. Uz to, godinama se bori s depresijom i PTSP-om, a upravo su je mentalne bolesti, kako kaže, nagnale da snimi ovaj video.

Sinead O'Connor

Sinead O'Connor at italian  Tv Show Che Tempo Che Fa
05 october 2014
Milan - Italy, Image: 207373718, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, SGP
Profimedia, SGP

U videu govori kako se osjeća usamljeno te je ljuta što ju je njezina obitelj napustila zbog labilnog mentalnog stanja. Već je dvije godine prepuštena sama sebi te se nitko ne brine o njoj, a jedina osoba s kojom održava kontakt je psihijatar. "Nema nikoga u mom životu osim mog doktora, psihijatra – koji je predivan čovjek i kaže da sam ja njegova junakinja – i to je jedina stvar koja me drži na životu trenutno... Što je zbilja patetično." kaže kantautorica. Otkriva i kako se bori sama sa sobom kako bi preživjela dan te pruža podršku milijunima koje muče slične misli.

U svibnju prošle godine uputila je sličan vapaj za pomoć putem Facebooka. Naime, dva sata nakon što je otišla u vožnju biciklom, na njezinom Facebook profilu osvanuo je nejasan status zbog koje je pokrenuta policijska potraga za njom. Sumnjalo se da planira počiniti samoubojstvo, a policija ju je pronašla kasnije tog dana u hotelu.

Irska pjevačica ima četvero djece s četiri različita muškarca. Sina Jakea (29) dobila je u braku s prvim suprugom, bubnjarom i glazbenim producentom Johnom Reynoldsom s kojim je u braku bila u vrijeme svoje najveće slave. Kćerku Roisin (21) dobila je s irskim novinarom Johnom Watersom, a sina Shanea (13) s irskim glazbenikom Donalom Lunnyem, no s njihovim očevima nikad nije stupila u brak. Godinu dana trajala je veza s Frankom Bonadiom, s kojim je dobila sina Yeshuu (9). Od 2001. do 2004. godine bila je u braku s britanskim novnarom Nickom Sommerlandom, a od 2010. do 2011. sa Steveom Cooneyjem s kojima nije imala djece. Irskog terapeuta Barrya Herridgea upoznala je 2011. godine te je njihov bračni sklad trajao samo tri tjedna. Od tad su razdvojeni i ne održavaju kontakt.

Linker
25. travanj 2024 10:41