Boris Kovačev
NAJJAČA KARIKA INFORMATIVE

Velika fešta se morala otkazati, ali Andrija Jarak slavi u krugu obitelji

Jedan od omiljenih lica informativnog programa planirao je veću feštu za svoj okrugli rođendan, ali kaže, to odgađa za neka bolja vremena.

"Proslavit ću ga doma skromno s obitelji i djecom. Planirao sam veću feštu, ali zbog svega s koronavirusom odgodio sam ju za neka bolja vremena", rekao je Andrija Jarak inače prepoznatljivo lice informativnog programa Nove TV koji danas slavi 50. rođendan.

Zagreb, 020219.
HRT, studio Anton Marti.
Svecana dodjela medijskih nagrada Zlatni Studio 2019. Najstariji hrvatski televizijski tjednik Studio dodjeljuje nagrade najboljima na televiziji, filmu, radiju, glazbi i u kazalistu.
Na fotografiji: Ivana Brkic, Andrija Jarak.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
CROPIX

"Nek' smo samo živi i zdravi", istaknuo je Andrija, kojeg gledatelji Nove TV jako dobro znaju. Našalio se kako je sad već u ozbiljnim godinama. Iako je na terenu i tijekom pandemije koronavirusa te poštuje mjere zaštite, a za rođendan nećemo ga gledati u informativnom programu Nove TV pa slavi uz obitelj.

Zagreb, 030816.
Novinar Nove TV Andrija Jarak, fotografiran pored Nove TV.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovačev

"Dobio sam slobodan dan, bili su uviđavni na poslu i, eto, sa svojom sam obitelji kod kuće", ispričao je reporter, koji je u braku sa suprugom Ivanom te imaju sina Ivana i kćeri Anamariju i Luciju.

Reporter s gotovo tri desetljeća iskustva i znanja jedna je od ključnih karika informativnog programa Nove TV. Njegov ulazak u novinarstvo bio je splet okolnosti. Prvi posao televizijskog novinara iskusio je na HRT-u, a nakon toga dolazi na Novu TV. Andrija Jarak ističe kako se drži osnovnih načela novinarstva, a to je uvijek donijeti sve strane priče i činjenice te razmišljati stalno o povjerenju gledatelja koje ukazuju novinaru, a samim time i televiziji koju prate.

Zagreb, 030816.
Novinar Nove TV Andrija Jarak, fotografiran pored Nove TV.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovačev

Jarak je objasnio kletvu “ne dao Bog da ti Jarak izvještava pod prozorom” prvi u javnosti spomenuo njegov kolega novinar u radijskoj emisiji.

"Ta uzrečica dogodila se u jednom sudskom procesu. Naime, jedan optuženik na raspravi je rekao da mu je policajac kojemu je prijavio kazneno djelo odgovorio: ‘Tebi će se Andrija Jarak javiti iz dvorišta’. U jednom od komentara ispod čestitke reporteru jedan gledatelj je napisao da Andrija Jarak jedini može izvještavati s dva mjesta istovremeno.

Pročitajte i:

Nezaboravan odmor u San Franciscu

Linker
14. travanj 2024 12:15