Boris Kovačev / Hanza Media
DIRLJIVA PORUKA

Velika tuga u obitelji Zidarić: Oproštaj sa veliko 'Hvala'

Preminula je Danica Seka Zidarić, supruga pokojnog velikana hrvatskog glumišta Krešimira Zidarića, majka istaknutog hrvatskog glumca Ranka Zidarića te poznatog arhitekta Zorana Zidarića. Zoranova supruga, voditeljica i sportska novinarka Mirna Zidarić sa voljenom se svekrvom oprostila dirljivom javnom porukom.

- Zauvijek je sklopila oči naša Seka. Za one koji ne znaju to je moja draga sveki, ali dovoljno je reći samo Seka pa da i onima koji je nisu poznavali zatitra osmijeh u kutu usana. Odlučila je to napraviti onako kako je i živjela, tempirajući vrijeme oko Svih svetih kako ona ni ovaj put ne bi bila u prvom planu, već samozatajno, tiho, gotovo na prstima iskrasti se svom Zidi u zagrljaj. Ispratit ćemo ju sutra, ali nećemo biti žalosni, već ćemo slaviti živote koje nam je podarila i nesebičnu potporu koju je (zatomivši osobne ambicije) odabrala pružati svom životnom partneru - velikanu hrvatskog glumišta i jednom koji je na najboljem putu da to ubrzo postane, ali i već neospornom autoritetu hrvatske arhitekture. Upravo zbog te potpore hrvatska kulturna baština bogatija je za neka bezvremenska, usudim se reći i kapitalna ostvarenja. Naša je Seka odlučila biti u drugom planu iako je obrazovanjem i općom kulturom, vedrinom, ljepotom i karakterom luckaste Šibenke mogla pokoriti svijet. I zato ti naša voljena Seko beskrajno HVALA! - napisala je Mirna Zidarić ne krijući koliko je tuge u obitelj unijela smrt svekrve Danice Zidarić.

Krešimir i Danica Zidarić u svojem su dugogodišnjem braku dobili dva sina: priznatog arhitekta Zorana (56), utemeljitelja nagrađivanog studija Dva Arhitekta i Ranka (53), koji je krenuo očevim stopama i danas je jedan od najpoznatijih hrvatskih glumaca. Mirna, koja je sa Zoranom ove godine obilježila 24. godišnjicu braka, uvijek je govorila koliko joj svekrva bezuvjetno pomaže i uvijek joj je pri ruci, osobito kada su u pitanju bila djeca, njihovi sinovi Borna i Marin, a da su stvarno bile povezane pokazala je i oproštajnom porukom.

Linker
15. ožujak 2024 07:35