najteži dani

Voditeljica u šoku: 'Počela sam gubiti vid i još tri tjedna tako išla na posao, dok mi se nije zacrnilo'

New York, NY - Savannah Guthrie and Jenna Bush Hager pictured chatting in NYC after grabbing a bite around the Soho area.
BACKGRID USA 14 JANUARY 2020, Image: 492781229, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Poa Sana / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
Poa Sana / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
Voditeljica popularnog američkog showa 'Today', Savannah Guthrie, imala je tešku ozljedu rožnice oka i morala je na ozbiljnu operaciju da bi uspjela zadržati vid.

Ozbiljnoj operaciji oka podvrgnula se prije mjesec dana voditeljica Savannah Guthrie (47), a prije nego što je išla na zahvat morala se suočiti i s činjenicom da joj se vid možda nikada neće u cijelosti vratiti. U showu 'Dr. Oz' otkrila je da se konačno vratila na posao, no i da je povratku prethodio naporan i dug oporavak tijekom kojeg je na kraći period ostala bez vida na jedno oko. Morala je sanirati 'poderanu' rožnicu oka.

'Nakon nekog vremena počela sam se pitati što se događa, hoće li ikada ići na bolje? Dan prije operacije bio je najteži. Tri tjedna sam radila i polako gubila vid na jedno oko, sve dok se nije potpuno zacrnilo pred njime. Počela sam zaista gubiti vid i bila sam prestravljena. Nazvala sam kirurga i rekla mu da je vid počeo odlaziti. On mi je samo odgovorio da upravo zato idem na operaciju tako brzo', ispričala je Savannah.

 

Rožnica oka joj se, inače, poderala nakon što ju je sin Charley slučajno igračkom udario u oko. 'Pokušavala sam ne razmišljati o najgorem scenariju, pokušavala sam samo duboko udahnuti i biti zahvalna na svemu što imam. To je za mene poanta svega. Danas je sve iza mene i presretna sam što mogu vidjeti na oba oka. Znam da sam prava sretnica', rekla je voditeljica.

, Image: 399473402, License: Rights-managed, Restrictions: Contributor usage restriction: Personal use, Advertising and promotion, Consumer goods, Direct mail and brochures, Indoor display, Internal business usage, Commercial electronic., Model Release: no, Credit line: MediaPunch Inc / Alamy / Alamy / Profimedia
MediaPunch Inc / Alamy / Alamy / Profimedia

Operacija je prošla dobro, iako se Savannah do zadnjeg časa nadala da će liječnici uspjeti sanirati ozljedu manje invazivnom operacijom. Nažalost, morala je na teži zahvat, no svaka opcija zvučala je bolje od one da u konačnici potpuno izgubi vid.