Vojko Basic / Hanza Media
MIROSLAV ŠKORO

'Zadnja želja': Najemotivnije ostvarenje slavonskog kantautora

Emotivna pjesma "Zadnja želja" Miroslava Škore u kratko je vrijeme osvojila njegovu vjernu publiku i zasluženo pronašla svoje mjesto u finalu hrvatske glazbene nagrade za hit godine po odabiru slušatelja.

Hit pjesma se nastavlja na brojne uspješnice slavonskog kantautora kao što su "Ne dirajte mi ravnicu", "Milo moje"i "Šumi, šumi javore", a jedno je od njegovih najemotivnijih ostvarenja. "I muška suza na ovu pjesmu krene", "Pjesma koja dira moju dušu", "Uvijek dok slušam moram plakati", samo su neki od stotina YouTube komentara na video spotu za pjesmu "Zadnja želja". Autor glazbe i teksta pjesme je dugogodišnji Škorin suradnik Ivica Plivelić, a svoje je mjesto našla na posljednjem albumu "Putujem sam".

- Riječ je o albumu koji prati vrijeme koje živimo. Naslov je inspiriran činjenicom da smo blizu toga da se otuđimo od samih sebe, ali i drugih ljudi. Ljudi sve češće komuniciraju jedni s drugima putem društvenih mreža i mobitela: tako lakše izražavaju emocije. Ustvari, putujemo sami - objašnjava ovaj svestrani izvođač koji se u trajanju svojih nastupa natječe s Balaševićem i Springsteenom, a osim rasprodanih koncerata nedavno mu je stiglo još jedno priznanje za dugogodišnji rad. Iz Cantusa Hrvatskog društva skladatelja potvrđeno je objavljivanje notnog albuma s presjekom njegovih najznačajnijih pjesama.

Linker
06. ožujak 2024 08:53