Instagram, Facebook
najveći ponos

Zgodni sinovi Zlatka Dalića: Bruno studira američki koledž, a Toni voli glazbu i jednu ljepoticu

Junak, heroj, genijalac- sve je to ovih dana za hrvatsku javnost izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić (51) koji je zahvaljujući znanju, dobrim odnosima s igračima te uz malo sreće odveo Hrvatsku u četvrtfinale Svjetskog nogometnog prvenstva. Iako mu je zbog karijere obitelj nerijetko bila na drugome mjestu, ponosan je na odnos koji je izgradio sa sinovima Tonijem i Brunom koji ga sa suprugom Davorkom bodre u Rusiji.

‘Da bi naša obitelj funkcionirala, moja se supruga morala odreći karijere. Da bi, na primjer, nas dvoje kao par otišli na Varteksovu noć, morala je doći njena mama iz Livna da pričuva dijete. Mi muškarci smo sebični i nećemo se odreći svojih ambicija. Nakon nekog vremena došla je ponovno ponuda iz Hajduka, ja sam je prihvatio i preselili smo se na godinu i pol dana u Split. Međutim, ne pamtim da sam tamo nešto dobro napravio, osim što je u našu obitelj došlo drugo dijete. Sin Bruno rodio se u Splitu. I onda se cijela familija vratila doma u Varaždin’, ispričao je nedavno u razgovoru za Gloriju GLAM izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, danas pak puno više od izbornika jer ga nacija već danima slavi kao heroja.

A upravo supruzi Davorki (50), svojoj školskoj ljubavi, može zahvaliti obiteljski sklad, a onda i svoj uspjeh jer mu je neizmjerna podrška već tri desetljeća. Zbog ljubavi je žrtvovala svoj posao, a Dalić je i sam potvrdio kako je supruga žrtva njegove karijere. Uvijek je ‘držala’ sva četiri kantuna u kući zbog čega je i danas obitelj jako povezana, a tako su odgojili i sinove, 25-godišnjeg Tonija i pet godina mlađeg Brunu.

Obojica su u Varteksu trenirali nogomet, no njihov se otac tome protivio. ‘Prvo sam uvidio da nisu baš talentirani, a uz to nisam htio da prolaze isti put kao i ja - jer nogometni kruh je težak i crn. Zato sam htio da se školuju’, rekao je nedavno Dalić.

Champions League match tonight with my family - Barcelona vs PSG

A post shared by Zlatko Dalic (@daliczlatko) on

Toni je nakon Tehničke škola Ruđera Boškovića diplomirao digitalni marketing na Visokom učilištu Algebra u Zagrebu, a iako je direktor kluba NK Varaždin, svoju najveću sreću pronalazi u ulozi DJ-a.

Tijekom zime elektroničku muziku pušta u zagrebačkim klubovima, a ljeti na Zrću u klubu Papaya gdje su ga prošle godine roditelji došli slušati. No od plesa nije bilo ništa jer, kako je Dalić ustvrdio, to baš nije njihov glazbeni stil. Tonija prati i ljubavna sreća, u vezi je sa studenticom Pravnog fakulteta Almom Fabulić koja je prije tri godine bila prva pratilja Miss Universe, a strastveno se bavi modelingom.

Zagreb, 070615.
Westin, Krsnjavoga 1.
Finalni izbor za Miss Universe Hrvatske 2015
Na fotografiji: Alma Fabulic.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / CROPIX
Alma Fabulić na natjecanju Miss Universe

Fan nogometa je i mlađi sin Bruno, no kako je otac odlučio da obojici školovanje mora biti na prvome mjestu, Bruno je pohađao Prvu privatnu gimnaziju u Varaždinu nakon čega je upisao RIT Croatia, donedavno poznat kao Američka visoka škola za management i tehnologiju koji je ujedno i jedini američki koledž u Hrvatskoj, na kojem za jednu godinu studija treba izdvojiti 6200 eura.

Facebook

Iako priznaje da mu je žao što je zbog karijere mnoge važne trenutke u životima svojih sinova propustio, Dalić je izgradio kvalitetan odnos s njima, baš kao što je to znao izgraditi s igračima reprezentacije, a za to ima svoju formulu: s njima moraš biti prijatelj i sve znati riješiti razgovorom.

Matej Dokić
Nogometnog izbornika, kao i cijelu reprezentaciju, odijeva Heraldi for Men

Linker
11. travanj 2024 08:11