Adriana Đurđević i Duje Ćaleta-Car
 Adriana Đurđević / Instagram
Prvi dizajnerski koraci

Djevojka našeg reprezentativca odlučila se na veliki korak: 'Prvi put sam se upustila u ovako nešto'

Adrianu Đurđević nije bilo teško nagovarati na modnu suradnju, dapače, prijateljica i dizajnerica Andrea Zvono bila joj je tek velika pomoć u realizacijama njezinih kreacija. Cure su napravile mini kolekciju, a za Gloriju.hr pričaju kako je došlo do njihove suradnje.

Dubrovačka modna dizajnerica Andrea Zvono već dugi niz godina surađuje s brojnim poznatim i nepoznatim Hrvaticama kada trebaju glamurozne haljine za svoje posebne prilike. Zvono je presretna zbog takvih suradnji, svaka haljina koju napravi nova je potvrda uspjeha i rada kojem se posvetila čim je završila privatnu školu za dizajn. Uspjela je u svom naumu i otvorila dućan u Dubrovniku sa svega 24 godine.

I dok joj mnoge suradnje pričinjavaju sreću i zadovoljstvo, najnovija je posebna i ostat će zapamćena po bliskoj suradnji koju je Andrea ostvarila sa svojom prijateljicom Adrianom Đurđević. Životna partnerica nogometaša Duje Ćalete-Cara nedavno je bila i kuma Andreinoj kćerkici Domenici na krštenju, a već tada cure su se dogovorile da će surađivati i napraviti jednu malu kolekciju zajedno. Adriana je poznata kao jedna od najvećih hrvatskih trendseterica pa nije bilo teško doći na ideje i realizirati modnu kampanju. Jedini problem koji su cure imale bila je - daljina. Andrea živi u Dubrovniku, dok Adriana boravi u Francuskoj sa svojim dečkom.

Adriana Đurđević / Privatni album
Adriana Đurđević u haljini koju je dizajnirala u suradnji s Andreom Zvono

Za portal Gloria.hr dame su otkrile kako je došlo do njihove suradnje i odakle su crpile inspiraciju, a Adriana nam je ispričala i što na njezine uratke kaže njezin Duje, reprezentativac koji je s Vatrenima Hrvatskoj donio i svjetsko srebro.

'Ovo je prvi put da sam se upustila u ovako nešto, iako sam k'o mala uvijek crtala kreacije na modelima, zamišljala da sam prava dizajnerica... Imala sam svoj blok, na svakoj stranici po jedna kreacija, imale su i svoje ime, sve', kroz smijeh priča Đurđević za Gloriju. Bila joj je, dodaje, želja i postati dizajnerica, no put ju je odveo dalje. 'Nakon upisa u gimnaziju moje želje i ambicije su otišle u skroz drugom smjeru. Što se manekenstva tiče, ne bih rekla baš da se time bavim, bio je to moj hobi tijekom studiranja na Pravom fakultetu i predah od knjiga, nešto što me ispunjavalo i u čemu sam se našla, ali sve je to uvijek bilo i ostalo sporedna stvar u mom životu', priča šarmantna djevojka.

Adriana Đurđević / Privatni album
Adriana Đurđević u haljini koju je dizajnirala u suradnji s Andreom Zvono

Nije je puno Andrea trebala nagovarati na suradnju, obje su se složile da imaju sjajnu ideju. Osim toga, sličnog su karaktera, obje su 'od akcije'. 'Uvijek sam za neku akciju, da se nešto organizira, radi i planira. Nije postojala bojazan, što bude, bit će, u krajnjoj liniji radila sam nešto što se meni sviđa, što je moj tip haljina tako da uvijek mogu sebi sve ostaviti', smije se Adriana kada je pitamo je li se bojala reakcija ljudi. 'Prijateljice smo jako dugo, a slažemo se kao da smo sestre po svemu, što god da je u pitanju', dodaje Đurđević. Iako još uvijek nema u planu baviti se modnom, nikad se, kaže, ne zna. 'Ljubiteljica sam mode i to je nešto što uistinu volim od malih nogu i u čemu uživam. Mislim da je to mama prenijela na mene i na sestru još dok smo bile djeca. Ona je išla u Italiju po garderobu, uvijek nas je oblačila po zadnjoj modi - i sebe i nas. Svatko ima neku svoju strast, a moda zasigurno kod mene zauzima visoko mjesto'.

Adriana Đurđević / Privatni album
Adriana Đurđević u haljini koju je dizajnirala u suradnji s Andreom Zvono

Iako voli pogledati Instagram, modnu inspiraciju ne crpi iz silnih trendova koji svakodnevno nastaju na društvenim mrežama. 'Uvijek imam svoje ja i neki svoj stil, koliko god nešto moderno bilo, ako se ja u tome ne osjećam dobro, i ako se ne vidim u toj kombinaciji, ne mogu to obući. Najvažniji mi je da je drugačije, da nije 'copy paste'. Pokušavam trendove provući kroz neki svoj stil. Iako je u današnje vrijeme teško biti drugačiji jer je sve dostupno i dovoljno je ući u Instagram da vidiš neku novu kombinaciju, ja ipak gledam to iskombinirati na neki svoj način, u svom stilu', dodaje mlada dizajnerica.

A kako na sve gleda Duje? 'Svidjele su mu se i ideja i kreacije. Bio je oduševljen i reakcije su bile pozitivne, najveća smo podrška jedno drugome uvijek i u svemu', zaključila je Adriana Đurđević.

Adriana Đurđević / Privatni album
Adriana Đurđević u haljini koju je dizajnirala u suradnji s Andreom Zvono

O suradnji sa svojom prijateljicom i kumom svoje jedinice - ponešto otkriva i Andrea Zvono. S Adrianom je pravi gušt surađivati, kaže, jer se znaju jako dugo, praktički cijeli život. 'Adriana često nosi moje kreacije i definitivno puno narudžbi uvijek bude za neku njezinu haljinu koju ona predstavi, i tako smo se sjetile da bi bilo super imati mini kolekciju... Ideja je bila da ta kolekcija izađe za Božić i Novu godinu, da sve bude u bojama, tilu i šljokicama... Ali, pošiljka se izgubila u putu od Dubrovnika do Marseillea, kasnila je točno mjesec dana i tek smo je sada izbacile vani', priča Zvono.

Posao su odradile u dva mjeseca, a dogovor o suradnji pao je nakon što je krštena malena Domenica, Andreina kćerkica. Adriana joj je bila kuma i cure su se tada dogovorile o suradnji. 'Adriana je smišljala modele haljina, ja sam bila pomoć za materijale, šivanje i detalje! Ma sve uspije kada nešto radiš s ljubavlju', dodaje dubrovačka dizajnerica. Cure su reakcijama prezadovoljne, svoje haljine namijenile su, dodaju, ljubiteljicama mode.

Adriana Đurđević / Privatni album
Adriana Đurđević u haljini koju je dizajnirala u suradnji s Andreom Zvono

Linker
20. travanj 2024 04:38