Ana Mihalić
Novi uspjeh

Zrinka Cvitešić objavila sretnu vijest: Vraćam se svom drugom domu!

Poznata glumica rodom iz Karlovca opet je uspjela! Angažirana je u novom projektu zbog kojeg će na neko vrijeme biti vezana isključivo za grad koji voli.

Domaćoj glumačkoj zvijezdi Zrinki Cvitešić opet su se poslagale karte. Dobila je priliku ponovno se okušati u novoj ulozi na londonskim kazališnim daskama. Nakon što je svojim pjevačkim i glumačkim talentom osvojila West End s predstavom "Once", Zrinka Cvitešić ovog će puta glumiti sa slavnom britanskom glumicom Zoë Wanamaker u novoj predstavi "Two Ladies", napravljenoj po predlošku Nancy Harris, a u režiji Nicholasa Hytnera.

'U poslovnom i u privatnom životu ako slijediš svoje srce znaš da si na pravom putu. Barem ja u to vjerujem. Ako se trudiš ostati na tom putu, ali i da budeš ponizan i iskren prema sebi i drugima, uspjeh će doći! Ne mogu vam opisati koliko sam sretna da mogu najaviti ovaj nevjerojatan, novi projekt. Imam nevjerojatnu sreću da sam i ja dio njega, kao i to da se vraćam u svoj drugi dom - London.', pohvalila se Zrinka objavivši službeni plakat predstave.

Karte su joj se povoljno posložile prije pet godina i u privatnom životu jer je od tada u romantičnoj vezi s bivšim nogometašem Glasgow Rangersa Nikom Kranjčarom.

Scena.hr
Zrinka Cvitešić i Niko Kranjčar

Upravo ta 2014. bila je prekretnica za Zrinku jer je tada dobila prvu glavnu ulogu u mjuziklu za koji je dobila osam nagrada Tony. Nastupom na londonskim kazališnim daskama očarala je britansku publiku koja ju je proglasila najboljom debitanticom te je izglasala za nagradu Broadway World UK u kategoriji za najbolju glavnu glumicu u novom mjuziklu. Tako je Zrinka Cvitešić stala uz bok Helen Mirren (dobitnici nagrade za najbolju žensku ulogu), Danielu Radcliffeu (proglašenim najboljim dramskim glumcem) i ostalim zvijezdama britanskog glumišta. Za tu je ulogu dobila i nagradu Olivier koju se često naziva i "kazališnim Oscarom".
Nakon povratka u Hrvatsku bila je angažirana kao glavna zvijezda predstave "Tko pjeva zlo ne misli", redatelja Renea Medvešeka, koji je adaptirao tekst uz inkorporirane dokumente iz vremena, a u travnju ove godine je predstava odigrana 50. put u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

S njom na pozornici zablistala su druga poznata glumačka imena - Ivana Boban, Dušan Bućan, Krešimir Mikić, Ivan Colarić,Ivan Glowatzky, Dušan Gojić, Nikša Kušelj, Dora Lipovčan, Vanja Matujec, Iva Mihalić, Vlasta Ramljak, Barbara Vicković, Silvio Vovk, Mirta Zečević.

AFP/Cropix

Linker
25. travanj 2024 14:09