Privatni album
Privatni album

HALIL JAGANJAC i adisa halačević

Zvijezda rukometne reprezentacije o ljubavi: Unatoč svemu uspjeli smo je sačuvati

  • 11.01.2019. u 18:00

  • Autor:
    • Damir Leljak

Rukometni reprezentativac iz Rijeke HALIL JAGANJAC u svoju se djevojku Adisu zaljubio u srednjoj školi, a ljubavni žar uspjeli su sačuvati unatoč njegovom životu u Parizu, Skoplju i odnedavno u Našicama

Iako njegovo prezime zvuči umiljato, riječki rukometaš Halil Jaganjac (20) za suparnike na terenu opasan je poput vuka. I zato na najmlađeg člana hrvatske reprezentacije, koja ima velika očekivanja na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj, izbornik Lino Červar ozbiljno računa. Dva metra visoki sportaš ubojita šuta bio je među najboljim igračima na pripremnim utakmicama protiv Crne Gore i Italije u Poreču, a na tribinama su najvatrenije navijali njegov najstariji brat Isak (35) i djevojka Adisa Halačević (20), studentica druge godine na Ekonomskom fakultetu u Rijeci.

Halil Jaganjac od kuće je otišao sa 17 godina. Još je išao u Hotelijersko-turističku školu u Opatiji, gdje je upoznao i svoju djevojku Adisu, pa je morao dolaziti na ispite. - Zaljubili smo se kad smo imali 16 godina, išli smo i u isti razred - otkriva Adisa - no samo dva mjeseca nakon što smo postali par, Halil je iz riječkog kluba Kozala, s kojim je kao kadet osvojio i prvenstvo Hrvatske, prešao u Paris SaintGermain. - Dok je bio godinu dana u Francuskoj, nismo se viđali po tri-četiri mjeseca. Slično je bilo i kad je godinu dana igrao za Metalurg iz Skoplja. Ali trenuci razdvojenosti su nas naučili da više cijenimo vrijeme koje imamo na raspolaganju. Tada mu uglavnom pripremam mousse od čokolade. Iako izbjegava slatko, njemu ne može odoljeti. U Rijeci se ne odvajamo jedno od drugoga, a i sretna sam što je lani potpisao za našički Nexe pa se češće možemo posjećivati - priča Edisa ekskluzivno za novi broj Glorije.

O djetinjstvu, radu u hotelu, cijepanju drva, obitelji i rukometu Halil govori u novom broju magazina Gloria.