DUBINSKA NJEGA

HRANA ZA KOSU: Najbolja ulja i serumi koji će joj vratiti mladenački sjaj i mekoću

Da bi kosa bila njegovana i zdrava nakon zimskog perioda godine potrebna joj je dubinska njega!
 averie woodard/Unsplash

Nakon zime i boravka u grijanom stanu ili u uredu, pa nužni izlazak na hladnoću u šetnju sa psom ili do trgovine, iako toga možda nismo svjesni, čini veliku štetu našoj kosi - isušuje je, čini manje sjajnom i ispucanom.

Kako bismo spriječili da nam kosa iz ovih ili sličnih razloga zbog posljedica koje su nam donijeli zimski mjeseci postane u potpunosti beživotna, moramo se posebno brinuti za svoj organizam.

Važan je dovoljan unos vitamina i minerala, a nužno je piti mnogo vode da bismo ostali hidratizirani.

Ipak, pomoć je gotovo uvijek potrebna i izvana jer dugotrajna izloženost niskim temperaturama i vjetru može znatno isušiti kosu i učiniti je beživotnom i bez sjaja. Također, treba se pobrinuti i za prhut koja se možda i na vašem vlasištu pojavila tokom proteklog perioda godine.

Za sve ove problem rješenje možemo pronaći u pažljivom odabiru seruma i ulja za njegu kose i vlasišta, koji pružaju dodatnu njegu. Oni dubinski hrane kosu i vraćaju joj sjaj i mekoću.

Ulje za njegu kose može se dodati u šampon ili se direktno nanijeti na vrhove. To će pomoći u borbi sa suhom i ispucanom kosom, ali i onima koji imaju problema s pretjeranom naelektriziranosti kose.

Sličan učinak nastaje i upotrebom seruma, koji su većinom na bazi silikona, također instantno uljepšavaju kosu, a većinom i pružaju zaštitu od vanjskih utjecaja.

Ova ulja i serumi mogu vam biti od velike pomoći!

Press

SISLEY Hair Rituel, mirisno ulje za kosu s marakujom, sheom, ekstraktom pamuka i moringa uljem (610 kn)

APIVITA Rescue Hair Oil, ulje za obnavljanje kose s arganovim i maslinovim uljem (229,90 kn)

BIOBAZA Hair Repair, nutrikozmetički tretman za rast i jačanje kose koji stimulira rast kose, povećava gustoću i smanjuje ispadanje (199,90 kn)

LEONOR GREYL Crème de Soin à L’Amarante, regenerator za rasplitanje kose i zaštitu boje s uljem i esencijom sjemenki amaranta, “cvijeta koji nikad ne vene” (428 kn)

KIEHL'S Magic Elixir, koncentrat za obnovu kose s uljima ružmarina i avokada (165 kn)


Press


BIOLOGIQUE RECHERCHE
Shampooing Traitant VIP O2, šampon "protiv onečišćenja" štiti kosu i uravnotežuje je, a njegova je formula obogaćena ekstraktima svile i biljkama s antioksidansnim i energizirajućim svojstvima za krhku kosu (330 kn)

KEDMA Mineral Hair Serum, uljni serum bogat mineralima sadrži arganovo ulje i provitamin B5 koji prodiru duboko u kosu, štiteći je od suhoće, čineći je punijom, zdravijom i sjajnijom (279 kn)

L'OCCITANE Šampon za intenzivno obnavljanje suhe i oštećene kose, čisti i obavija kosu velom mekoće, a njegova formula sadrži njegujući kompleks anđelike s patentiranim djelovanjem protiv pucanja vrhova (152,60 kn)

NATURAL WEALTH Vitamini za kosu, dodatak prehrani s ciljanom kombinacijom vitamina i minerala koji omogućavaju zaštitu kose, kože i noktiju iznutra pružajući im opskrbu ključnim mikronutrijentima (127,79 kn)


Pripremila: Tena Šarčević

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 20:32