Hydrafacial tretman

TAJNA MOJE LJEPOTE: Jelena Lešić otkriva trikove uz pomoć kojih njezina koža blista i bez šminke

Poznata voditeljica i bivša Miss Universe Hrvatske vjerna je tretmanu na koji odlazi do dva puta mjesečno, jer nakon njega njezina koža izgleda poput bebine - zdrava je, rumena i mlada.
 Darko Tomas / CROPIX

Svakodnevno je pred televizijskim kamerama, snimaju je iz svakog kuta dok gledateljima donosi sreću, a osim kuglica označenih brojevima, upravo je njeno lice najviše u fokusu. Zbog debelih slojeva teške televizijske šminke, poznata Loto djevojka Jelena Lešić posebno pazi kako njeguje svoje lice.

- Posebno tretiram svoju kožu koja je uz to još i prilično suha. Hidratacija je kod mene nužna. Na Hydrafacial tretman idem jednom do dvaput mjesečno, a koža mi je poslije poput bebine, zdrava, mlada i rumena - rekla je 32-godišnja Jelena, koja priznaje da obožava tretman na koji dolazi u Polikliniku Poliderma jer je iznimno ugodan, pa kaže, može i odspavati.

Ne boji se bora i starenja, zapravo se divi starijim gospođama koje su njegovane.

- Bitno je kako proživiš godine, kaže, a ne koliko ih imaš. Svoje prve bore zamijetila je kada je ušla u 30-e, stoga je tome prilagodila i kozmetiku.


Bez čega ne može

- Ne bih mogla živjeti bez dobre, masne hidratantne kreme jer mi je bitno da mi koža ne bude suha, a kada sam uočila prve bore smijalice oko očiju, počela sam koristiti i preparate protiv bora - rekla je Jelena. Koliko god ide borit će se s borama na prirodan način, kaže, a jednog dana možda se i odluči na neki zahvat, no to je još daleko, zaključila je rođena Ličanka.

Kod kuće uživa u čistom zraku i domaćoj hrani, a bilo da je u Zagrebu ili u Lici, ne odstupa od svoje beauty rutine.

- Nikada ne preskačem čišćenje lica i ovisna sam o micelarnoj vodi. Koristim je ujutro i navečer. Čak sam ujutro počela izbjegavati umivanje zbog kamenca u vodi, pa samo obrišem lice micelarnom vodom - otkrila nam je svoj beauty trik Jelena, koja je prije 13 godina ponijela titulu Miss Universe Hrvatske.


Savjet stručnjaka

No, kožu nije dovoljno čistiti samo kozmetikom, kaže dr. med. Dinko Kaliterna, spec. dermatovenerolog. Dubinsko čišćenje lica je temeljni uvjet zdravog lica.

- Koža se mijenja svakih 30 dana i velik dio mrtvih stanica ostane zalijepljen na površini kože. To ne mogu očistiti mlijeko za lice i micelarna otopina. Abrazija i piling mogu ukloniti mrtvu kožu, no problem je što ostanu zatvorene pore, zato se koristi vakuum koji isisava i ispire pore ne oštećujući kožu - objašnjava dr. Kaliterna.

Zagreb, 261018.
Ulica grada Vukovara 284d.
Poliklinika Poliderma nudi tretmane Hydra facial i anticelulitni 2.4GHz tretman za oblikovanje tijela.
Na fotografiji: dr. Dinko Kaliterna.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomas / CROPIX
Dr. Dinko Kaliterna kaže kako je dubinsko čišćenje lica temeljni uvjet zdravog lica.

Drugi dio tretmana je mezoterapija, stavljanje seruma koji mogu sadržavati vitamine, minerale i aminokiseline, a potom slijedi limfna drenaža te pomlađivanje LED tehnologijom.
- Jelena ima izrazito očuvanu i njegovanu kožu - kaže dr. Kaliterna - a Hydrafacial je u njenom slučaju efektno rješenje s obzirom na to da joj teška šminka začepljuje pore, a ako se ne očisti dobro, čak i oštećuje lice. Kvaliteta kože znatno joj se poboljšala, a kreme joj bolje djeluju i lakše prodiru. Hydrafacial tretmanom zadržava kvalitetan, svjež i mladolik izgled lica nužan zbog posla kojim se bavi iako, da vam iskreno odgovorim, Jelena ima toliko lijepo lice na koje je šteta staviti čak i puder - osvrnuo se dr. Kaliterna.


Kako se bori protiv celulita

No, osim na Hydrafacial, Jelena kod dr. Kaliterne dolazi i na druge tretmane, među kojima je i neinvazivno uklanjanje celulita.
- Vitku figuru imam zato što ne stignem sjesti i konkretno jesti. Moji su obroci usput i pomalo, ali česti. Zato sam mršava iako stalno jedem. Voljela bih izgledati poput Monice Bellucci, ona ima idealno tijelo. No, iako sam mršava, imam celulit. Ja sam živi primjer koji opovrgava mit - priznaje Jelena koja je prva isprobala tretman inovativnim Onda aparatom za konturiranje tijela, koji postiže efekte oblikovanja tijela koji se ne mogu doseći dijetama i vježbanjem.

U suradnji s tvrtkom Revelo, direktora i vlasnika Line Marića, koja je regionalni lider kada je riječ o medicinskim uređajima za uljepšavanje, Poliklinika Poliderma prva je u regiji koja ima Ondu, aparat koji, kažu, predstavlja revoluciju u liječenju celulita.

- Za razliku od uvriježenog mišljenja, celulit nije povezan s tjelesnom težinom, a tjelovježba ne uklanja celulit nego ga prevenira.

Najveći je, pak, mit da je celulit bolest masnih stanica. To nije istina.

Celulit je zapravo degenerativna bolest vezivnog tkiva i Onda je izvrsna u tretiranju jer radi na principu radiovalova koji energiju ne zadržavaju na koži nego ona direktno prodire i ciljano zagrijavaju tkivo - objašnjava dr. Kaliterna.

Zagreb, 261018.
Ulica grada Vukovara 284d.
Poliklinika Poliderma nudi tretmane Hydra facial i anticelulitni 2.4GHz tretman za oblikovanje tijela.
Na fotografiji: Jelena Glisic na tretmanu.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomas / CROPIX
Iako možda ne biste vjerovali, i poznat voditeljica ima celulit na kritičnim ženskim točkama, a u tome joj pomaže nova Onda.

Onda vs Cellfina

Lino Marić, ekspert u području aparature, koji partnerima osigurava vrhunski uređaj i postprodajnu podršku te tako ispunjava sva očekivanja krajnjeg korisnika, otkriva posebnosti Onde i njene prednosti uklanjanja celulita u usporedbi s Cellfinom, još jednim popularnim tretmanom istog učinka.

- Tretiranje celulita Cellfinom je invazivan pristup, a pacijent mora ići pod anesteziju kako ne bi osjećao bol. Onda, pak, radi neinvazivno, bez boli, a tretman traje samo 12 minuta i već nakon jednog vide se rezultati. Energija preskače kožu i dubinski djeluje, a većina drugih aparata energiju zadržava na koži. Ona je zapravo samo medij kroz koji treba proći kako bi energija djelovala na tkivo i masne naslage, intenzivno ih zagrijavajući dok je zagrijavanje na površini minimalno. Štoviše, na koži se osjeti lagano hlađenje, a dubinski se tkivo grije - objasnio je Marić djelovanje Onde, aparata proizvedenog u Italiji.


Alternativa liposukciji

Celulit je mrzak problem koji se s vremenom vraća, stoga je tretman potrebno ponoviti. Preporučuje se paket od četiri tretmana, svaka tri do četiri tjedna, za dugoročne rezultate koji mogu potrajati do dvije godine, koji stoji 7200 kn.
Također, ako klijent ima celulit zajedno s viškom masnih naslaga, on prvo mora skinuti višak masnih naslaga prije nego što se podvrgne tretmanu Cellfinom.

Tretman Ondom jamči znatno čvršću stražnjicu bez groznih rupica na koži koje skrivate pareom na plaži svako ljeto, a njime se može ukloniti i onaj "šlauf" oko trbuha koji mrzite još od puberteta jer taj aparat istovremeno radi na masnim naslagama, celulitu i zatezanju kože.

To je alternativa liposukciji, no nema korištenja anestezije, dugotrajnog oporavka, nošenja steznika i uzimanja propisanih lijekova nakon operacije.

- Sve se više ljudi odlučuje na neinvazivne tretmane preoblikovanja tijela, a oni invazivni, kirurški tretmani odgađaju se kao krajnje rješenje, kada ništa drugo ne uspije, jer moderni način ubrzanog života ne dopušta izbivanje i mirovanje zbog oporavka - ističe Marić.


Brzo i bezbolno

Žene, ali i muškarci koji u životu žele napraviti preokret, neinvazivnim tretmanima, bez skalpela i krvi, mogu konturirati cijelo tijelo. Nova Onda u kombinaciji s aparatom Med Contour Multipower u Poliklinici Poliderma jamči brze i bezbolne rezultate u oblikovanju cijelog tijela.
- Med Contour pokazao se učinkovitijim u smanjivanju obujma trbuha i koristi se kod većih površina, a Onda je pak izvrsna u tretiranju celulita i koristi se za lokalizirane manje masne nakupine - usporedio je dr. Kaliterna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 16:28