iStock
UKRAS NA LICU

Trolist zadovoljstva - zdravlje, lijep osmijeh i samopouzdanje

All-on-4 metoda brzo je i učinkovito rješenje za nedostatak zubi u gornjoj i/ili donjoj čeljusti, dok se Zygoma implantati uspješno ugrađuju kod najzahtjevnijih slučajeva

Kirurški zahvati većini su noćna mora, a zbog pomisli na skalpel i anesteziju većina svaku operaciju, pa tako i one vezane za zube ili čeljusti, ostavljaju do zadnjeg trena. No, uz iskustvo i znanje, jednako je značajan i pristup pacijentu pa iz dentalne poliklinike doktora Matije Gikića, koji radi i dva iznimno zahtjevna kirurška zahvata: All-on-4 i Zygoma - pacijenti izlaze sretni i zadovoljni, sa širokim osmijehom na licu. Ništa čudno jer u ordinaciji na Trešnjevci u Ozaljskoj 128 ostaju tek dan ili dva, nakon operacija oporavljaju se u jednom od četiri apartmana, a liječnici i osoblje pobrinu se da im boravak kod njih bude poput odmora u luksuznom hotelu. Samo, s ovog se "odmora" - kad je riječ o kvaliteti života i zubima - vraćaju trajno zdravi i zadovoljni, s lijepim zubima koji postaju ukras lica. Za novostečenu sigurnost, prekrasan osmijeh i poboljšanje zdravlja - jer, ne zaboravimo, probava počinje već u ustima - najzaslužniji je dr. Matija Gikić, koji se, nakon diplome na zagrebačkom Stomatološkom fakultetu, neprekidno usavršava kod stručnjaka i na klinikama diljem svijeta, gdje je, pored ostalih, stekao i diplome specijalista oralne kirurgije, dentalne implantologije, ortodoncije... Ljubav prema stomatologiji stekao je u ordinaciji svog oca, također kirurga, Danka Gikića, uvijek želi bolje i korak dalje, pa je stoga među prvima u Zagrebu krenuo s ugradnjom implantata All-on- 4 metodom, a posljednjih godina radi i Zygoma ugradnju implantata.

image
Dr. Matija Gikić ljubav prema stomatologiji stekao je u ordinaciji svoga oca, također kirurga - dr. Danka Gikića.
PRESS

"Stoga smo i prepoznati kao referentni centar za najteže oralnokirurške i implanto-protetske zahvate, kao što su All-on-4 i Zygoma, za čije je planiranje i izvedbu neophodno CBCT - 3D snimanje, odnosno dijagnostika. Za razliku od dvodimenzionalnog ortopana, CBCT - 3D (Cone Beam Computed Tomography) je trodimenzionalna snimka svih anatomskih struktura, volumena kosti i zuba. Takva je dijagnostika 'must have' za ozbiljne planove terapija i standard kod iskusnih kliničara (kirurga).

image
Kandidati za zahvat All-on-4 i Zygoma su bezubi pacijenti te oni s lošim oralnim zdravljem (klimavim zubima, kroničnim parodontitisom ili zubima koji se ne mogu iskoristiti za zubni most).
PRESS

"To je prvi i osnovni korak koji vam omogućuje da pacijent dobije najbolju uslugu", objašnjava dr. Matija Gikić, dodajući da je veliki benefit zahvata to što pacijenti i na gornjoj i/ili na donjoj čeljusti dobiju fiksni most koji se ne vadi iz usta nego je pričvršćen na implantatima. Kandidati za zahvat su bezubi pacijenti te oni s lošim oralnim zdravljem (klimavim zubima, kroničnim parodontitisom ili zubima koji se ne mogu iskoristiti za zubni most).

image
Veliki benefit All-on-4 i Zygoma metoda je taj što pacijenti i na gornoj i/ili na donjoj čeljusti dobiju fiksni most koji se ne vadi nego je pričvršćen na implantatima.
PRESS

"All-on-4, oralno je kirurški koncept u kojem se u samo jednoj posjetivade preostali zubi za koje je planom terapije odlučeno da su za vađenje. Odmah se ugrađuju po 4 implantata u gornju i/ili donju čeljust pod točno određenim kutevima koji osiguravaju stabilnost implantata te privremeni i fiksni most, a nakon stabilizacije implantata od šest mjeseci se izrađuje definitivni fiksni most."

Zahvaljujući takvom konceptu izvodi se jedan zahvat te se izbjegavaju dodatni kirurški postupci, kao što su podizanje dna sinusa ili augmentacija kosti, koji bi inače produljili tijek terapije.

image
Uz iskustvo i znanje Poliklinike Gikić, jednako je značajan i pristup pacijentu, pa zato ovakav osmijeh u njihovoj ordinaciji nipošto nije nedostižan san.
iSock

"Kod pacijenata s izraženom atrofijom gornje čeljusti, dakle, gdje se kost stanjila, pa nije moguća ugradnja klasičnih implantata All-on-4 metodom, implantati se ugrađuju u zigomatičnu (jagodičnu) kost, iznad sinusa, a ispod oka, na koju potom također dolazi fiksni most", pojašnjava dr. Matija Gikić, dodajući da, iako mlad, ima veliko kliničko iskustvo, golemi apetit za daljnja usavršavanja i nova znanja te je istreniran za najteže slučajeve. Redovit je na svjetskim kongresima ili pak odlazi na brojne edukacije i koliko god je perfekcionist, vjeruje da se uvijek može bolje, više i preciznije jer želi pacijentima pružiti najbolju uslugu.

Operacija ALL-ON-4 od početka do kraja

Linker
28. prosinac 2020 18:41