Nova TV
NOVA TURSKA ZVIJEZDA

Özgü Namal: Depresija mi je pomogla da postanem gospodarica svojih misli

Ambiciozna odvjetnica Narin sigurnim koracima napreduje u uspješnoj odvjetničkoj tvrtki u Istanbulu, ostavljajući iza sebe mračno djetinjstvo i mladost u provinciji, no stara ljubav i duhovi prošlosti ne daju joj mira…

To je sadržaj turske dramske serije “Milost”, snimljene prema romanu spisateljice Hande Altaylı, koja se prikazuje na Novoj TV. Atraktivnu Narin glumi 35-godišnja Özgü Namal, hrvatskim gledateljima dosad nepoznata, ali u Turskoj vrlo uspješna i višestruko nagrađivana filmska i kazališna glumica.

Proslavila se krajem devedesetih u seriji “Affet bizi hocam” (Učitelju, oprosti nam), a glavnom ženskom ulogom u kultnoj mafijaškoj seriji “Kurtlar vadisi” (Dolina vukova) prije desetak godina je stekla status megazvijezde. Osim uloge u aktualnom serijalu, ovu su joj godinu obilježili jedan kazališni i jedan filmski uspjeh.

U studenom se, nakon šest godina stanke, vratila u teatar i briljirala u predstavi “Kuçu kuçu” (Cuko cuko), napetom dijalogu dviju žena, supruge i ljubavnice, koje čekaju zajedničkog partnera, a on kasni… U prosincu je, pak, u kina stigao njen najnoviji film, ljubavna drama “Bu işte bir yalnızlık var”, a na njegovu predstavljanju – bio je petak trinaesti – šokirala je javnost izjavom da joj je dosta svijeta glume i glamura te da ozbiljno razmišlja o prekidu karijere.

– Postojale su dvije mogućnosti moga razvoja, da postanem razmažena i hirovita zvijezda ili da se povučem u sebe. Dogodilo se ovo drugo – govori Özgü, koja je zbog depresije četiri godine odlazila na psihoterapiju. To joj je pomoglo, kaže, da nauči prihvaćati sebe i da postane gospodarica svojih misli i postupaka.

Maja Kuzmanović

Linker
12. travanj 2024 01:39